AYTO İSTEMİŞTİ REKOLTE HESABI ARTIK AYDIN’DA 30.07.2019

REKOLTE HESABI ARTIK AYDIN’DA

Aydın’ın üretim miktarı ve ihracatı ile dünya lideri konumunda olduğu kuru incirin rekolte tahmini bugüne kadar İzmir’de oluşturulan komisyonla İzmir’de açıklanırken, Eylül 2018’de Aydın Ticaret Odası‘nda gerçekleşen Aydın İnciri Sektör Toplantısı’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN’in yaptığı konuşmada: “En fazla üretimin ve en fazla ihracatın Aydın’da gerçekleştiği Aydın’ın gözbebeği, AB Coğrafi İşaret Tescili de Aydın Ticaret Odası tarafından alınmış Aydın incirinin rekolte tahmininin İzmir’de açıklanıyor olması akla aykırıdır. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından konunun değerlendirilip Aydın incirinin rekolte tahmininin Aydın’da yapılması ve açıklanması elzemdir. ”demişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne gönderilen talimat ile kuru incirde rekolte tahmin çalışmaları 2019 ve sonrasında Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde oluşturulacak olan ve Aydın Ticaret Odası temsilcisinin de bulunduğu “İl Kuru İncir Rekolte Tahmin Komisyonu” tarafından yürütüleceği bildirilmiştir. Aydınımıza ve incir sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimize hayırlı olmasını dileriz.