SİGORTA ACENTELERİ KURULTAYI TOPLANDI 22.08.2019

Sigorta Acenteleri Kurultayı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde toplandı. Toplantıda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Sigorta Acenteleri Sektör Meclis Başkan Yardımcısı ve AYTO Üyesi Murat Çay, AYTO 12. Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Toral ile AYTO Üyeleri Özgür Arıcı, Cengiz Mutlu ve Muhammet Sert yer aldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ülken, “Sigorta Acenteleri İcra Komitesiyle (SAİK) sektörün gelişmesinde önemli mesafe kaydettiklerini belirterek "12 yıl önce Sigortacılık Kanunu'nda yapılan düzenlemelerle önemli kararlar alındı. Sigortacılık sisteminin bankacılık sisteminden ayrılması gerektiğini yıllardır dile getirdik. Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun gerekliliğini ifade etmiştik. Bugünlerde ise devrim niteliğinde olacak bir sürecin başlangıcındayız. Kurulun hayata geçmesi için çalışmalara başlandı. Sigortacılık sektörü artık bağımsız bir kurula sahip olacak." dedi.

 

Acentelik mesleğine ilişkin güncel konuların değerlendirildiği kurultay kapsamında katılımcılar, Anıtkabir'i de ziyaret etti.