AYDINLI AİLE BAKANI AYTO’DA 19.10.2018

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir dizi ziyaret için geldiği Aydın’da AYTO Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonun’da gerçekleştirilen Girişimcilik Sertifika Törenine katıldı.

 

Eski Turizm Bakanı olan babası Atilla Koç’tan sonra, 24 Haziran seçimleri sonrası kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alan Zehra Zümrüt Selçuk 11 yıl sonra Aydınlılara bir bakanını ağırlamanın gururunu yaşattı.

 

Sertifika Töreninin açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Uzun zaman sonra Aydınlı bir Bakanı Aydın’da ve Odamızda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Aydın Ticaret Odası olarak kadınlarımıza bir pozitif ayrımcılık değil kadınlarımızın olması gerektiği yerde olmaları anlamında fırsat eşitliği sağlamak adına gereğini yapıyoruz. Onlar zaten alabilecekleri yolu fazlasıyla alacaklardır. Bugün yine salonumuzun yarıdan fazlası kadın ve bu bizim için onurdur”, dedi.

 

Memleketi Aydın'da ve Türkiye'de her anlamda değer katan kadınlarımızla birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kadın, aileyi ve toplumu geleceğe taşıyan en önemli faktördür. Yaşamın her alanında kadınlarımızın varlığı umudumuzu diri tutuyor. İmkana ulaştığı takdirde kadınların başaramayacağı, üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktur”, dedi.

 

Konuşmaların ardından TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Bakan Selçuk'a incir ve efe figürü takdim etti, girişimciler de sertifikalarını Bakan Selçuk'un elinden aldılar.