AYTO’DAN AYDIN’A BİR BÜYÜK HİZMET DAHA 05.07.2018

Aydın Ticaret Odası, Aydın – Muğla Karayolunda Yöresel Ürünler Satış Noktası olarak dizayn ettiği tanıtım TIR’ının açılışını, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, AK Parti İL Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, STK temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri ve AYTO Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

AYTO’ya kayıtlı 57 firmanın 234 çeşit ürününün satışa sunulduğu Yöresel Ürünler Satış Noktası, özellikle İstanbul ve Ankara’dan tatil yörelerine giden vatandaşlara Aydın’ın yöresel ürünlerinin satışını yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Aydın-Muğla karayolu üzerinde konumlandırıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken yaptığı açılış konuşmasında Aydın’ın tanıtımı ve gelişimi için engel olabilecek sorunlar için sorumluluk almaya hazır olduklarını belirtti. Ülken, “5 yıldır planladığımız bir projeyi hayata geçirdik. Türkiye'nin her noktasında o ile ait mutfağını ve ekonomisini anlatan belli kümelenmiş satış noktaları vardır. Burada 57 firmamızın 234 çeşit ürünü mevcuttur. Ticaret odamıza ait TIR içerisinde Aydın'ın yöresel ürünlerinin tamamı bulunuyor. Özellikle bizim diğer illerdeki örneklerine benzer şekilde ana yol güzergahı üzerinde yaz döneminin yoğun trafiğinde İstanbul'dan Ankara'dan ve Türkiye'nin birçok yerinden bu yolu kullanan vatandaşlarımıza hem Aydın'ın ürünlerini hem de Aydın'ı tanıtabilmektir amacımız. Bir diğer amacımız da farkındalık oluşturmaktır” dedi.

AYTO olarak Aydın özelinde ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya hazır olduklarını ifade eden Ülken, "Odamızın kıymetli üyeleri ile bugün mazbatalarını alan milletvekillerimiz de burada. AYTO olarak söz veriyoruz; Aydın'ın ne kadar eksiği varsa, Aydın'ın ne kadar probleminin çözümü noktasında bize düşen görev varsa, AYTO olarak elimizi taşın altına değil, başımızı taşın altına koymaya hazırız. Gelin hep beraber olalım, gelin Aydın'ın makus talihine bir son verelim. Biz AYTO olarak Aydın özelinde ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız ve takip ediyoruz" dedi.