AYTO’DAN 21 MAYIS SÜT GÜNÜ ETKİNLİĞİ 21.05.2018

Aydın Ticaret Odası öncülüğünde Aydın Tarım İl Müdürlüğü ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliği Aydın Ticaret Odası İlkokulunda gerçekleştirildi. Etkinliğe AYTO Başkanı Hakan Ülken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, Meclis Başkan Yardımcısı Özen Gündüz, Meclis Üyeleri  Eray Gönülaçar ile Mustafa Çelik, AYTO 3. Meslek Komitesi Başkanı Turgut Akyol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ve okul idareleri ile öğrenciler katıldı.

 

AYTO 3. Meslek Komitesi’nin aylık olağan toplantısında alınan karar sonucu özellikle okul çağındaki çocukların farkındalıklarının artırılması için 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliğini gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirten Meslek Komitesi Başkanı Turgut Akyol, sütün gelişme çağındaki çocuklar için ne kadar önemli olduğunu ifade etti.

 

AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Süt sağlıktır, hayattır. Ama süt her şeyden önce bir kere anne sütü ile başlayan bir insanın ilk doğduğu andan hayatının sonuna kadar suyla birlikte ihtiyacı olan en önemli sıvısıdır. Biz doğru nesiller, sağlıklı nesiller, aklı çalışan sorgulama kültürüne sahip nesiller yetiştireceksek, sütün önemini tüm ülkemizde bilinçli bir tüketim anlayışıyla en iyi şekilde anlatabilmemiz lazım” diyerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

Konuşmalarının ardından protokol tarafından Aydın Ticaret Odası İlkokulu öğrencilerine süt ikram edildi. Okul bahçesine getirilen buzağılar da öğrenciler ve protokol tarafından biberonla beslendi.