DALAMA KUYU TANDIRI COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ YAPILDI 08.03.2018

Aydın İnciri ve Aydın Kestanesi’nden sonra Aydın Dalama Tandırı da Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillenmişti. Efeler Belediyesi tarafından oluşturulan denetim  komisyonu geçtiğimiz günlerde Dalama’da incelemelerde bulundu.

Efeler Belediyesi, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Ticaret Borsası’ndan temsilcilerin bulunduğu denetim komisyonunda Aydın Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit yer aldı.

Denetim faaliyetlerinin ardından görüşlerini aldığımız AYTO Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, “Aydın Ticaret Odası olarak coğrafi tescilin öneminin farkındayız. Aydın İnciri’nin AB tescili bunun en büyük kanıtı. Hem değerlerimize sahip çıkmak hem de ekonomik değerlerinin artması için sahip olduğumuz ürünlerin coğrafi işaretini almaya gayret ediyoruz. İş sadece tescilini almak değil, tesciline uygun üretiminin devamlılığını da sağlamak. Bugün yaptığımız denetimlerde firmalarımızın Dalama Tandırı’nın tesciline bağlı kaldıklarını gördük. Hepsine teşekkür ediyorum”, dedi.