ÜLKEN: “AYDINDAN KAZANDIĞINIZI AYDIN’IN HANESİNE YAZDIRINIZ” 03.01.2018

Son açıklanan kesinleşmemiş ihracat rakamlarına göre Türkiye genelinde %10,22’lik bir artış yaşanırken Aydın’da artış %16-17‘ler seviyesinde gerçekleşti. 2015-2016 yıllarında İller bazında 23. sırada yer alan Aydın, 2017 yılında 21. sıraya yükseldi.

 

Aydın’ın olumlu ve yukarı yönde bir gelişimi olmasına rağmen yeterli seviyede olmadığını ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “600 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ihracat potansiyelimizi değerlendirdiğimizde trajikomik kalıyor. Aydın’ın kısa vadede 1 milyar, orta vadede 3 milyar, uzun vadede de 5 milyar dolar ihracat hedefi koyması kesinlikle realist bir hedeftir”, dedi.

 

İHRACAT HAMLEMİZ SÜRECEK

 

Aydın Ticaret Odası’nın her konuda olduğu gibi Aydın’ın ihracatının artırılması konusunda da üzerine düşeni yaptığını ve yapacağını ifade eden Ülken; “Aydın Ekonomisinin aktörleri ve üyelerimizin eksikliklerini gidermek adına gerçekleştirdiğimiz başta dış ticaret eğitimleri olmak üzere dış ticaret destek masamız, tüm kıtalardaki AYTO üyelerine özel kardeş odalar vasıtasıyla verdiğimiz desteklerimiz ve uygulanabilecek tüm parametrelerle birlikte bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların bir nebze mükâfatını almış olmanın verdiği şevkle birlikte çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Buradan Aydın’ın ürünlerini Aydınlının alın teriyle işleyen ancak “kanuni merkezleri bazında” ihracat merkezlerini Aydınımızın dışında başka bir ilde bildiren ihracatçı firmalarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Aydın’ın kazandırdığını Aydın’ın hanesine yazdırınız” dedi.