Garanti Bankası ve BÜYEM’in “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” Aydın Eğitimleri Mezunlarını Verdi 15.11.2017

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Aydın’da, Aydın Ticaret Odası (AYTO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları, sertifikalarını aldı. AYTO’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları, 15 Kasım Çarşamba günü düzenlenen törenle verildi.

 

Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, “Garanti Bankası olarak, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması ve toplumsal refahın artması için kadının iş gücüne ve ekonomiye katılımının desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu farkındalıkla 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduk. 10 yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırıyoruz. Eğitim alanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.” dedi.

 

Cemal Onaran, “Garanti olarak, buradaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptık ve çarpıcı sonuçlar elde ettik. Eğitimlere katılan girişimcilerin %76’sı işlerinde büyüme sağlarken %40’ı yeni iş bağlantıları kurdu, %84’ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Dolayısıyla, bugüne kadar 2.000’den fazla kişiye ulaştığımız projenin 21. durağı olan Aydın eğitimlerinin kadın girişimciler açısından önemli faydalar sağlayacağına, öğrendiklerinin hem iş hayatında hem de çevresinde fark yatacağına inanıyoruz. Aydın’ın ekonomisine ve istihdamına değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

 

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut görüşlerini, “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz.” ifadeleriyle belirtti.

 

Törende söz alan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Kadınlar ekonomik hayatın ne kadar içinde, hatta dümeninde olursa ekonomik gelişmenin ivmesi doğru orantılı olarak artış gösterecektir. Biz de, kadın üyeler ve kadın girişimciler için göreve geldiğimiz 2013 yılı Mayıs ayından itibaren girişimcilik kursları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü indirim kampanyası, Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell ile gerçekleştirdiğimiz “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi başta olmak üzere birçok çözüm odaklı çalışma yaptık. Aydınlı kadınlar iş kurma konusunda gerekli cesarete ve isteğe sahip. Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz ve bugün sertifikalarını teslim ettiğimiz “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” sayesinde de kadın girişimcilerimizin işi yönetme ve büyütme konusunda önemli gelişme kaydettiklerini düşünüyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu başarılı projelerle kadınlarımız Aydın ekonomisinin itici gücü olarak ticari hayatın içinde yer alacaklardır” diye konuştu.