“GELECEĞİ YAZAN KADINLAR” PROJESİNDE AYDIN İLK 10’DA 24.10.2017

Mayıs ayı başında TOBB ve Turkcell ortaklığı ile hayata geçen ve Aydın Oda ve Borsaları ile TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Geleceği Yazan Kadınlar” projesinin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından yapılan proje değerlendirme süreci de sonuçlandı.

Yaklaşık 6 ay süren ve 18 ilde 1400 kadının katıldığı eğitimler sonucunda Türkiye genelinde 1320 proje değerlendirme komitesi tarafından incelendi. AYTO’da eğitim görerek görme engellilerin market alışverişlerinde kullanmaları için barkod okuma programı yazılımı projesi ile ilk 10’a girmeyi başaran Suzan Sezgin, projenin Ankara’da yapılan final gecesine TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Esen Türker ile birlikte katıldı.

Final gecesinin ardından konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Odamızda aldığı eğitim sonucunda finale kalan kardeşimiz Suzan Sezgin’i kutluyorum. Geliştirdiği projenin başarısının yanında görme engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına hazırlamış olması da projeyi bir kat daha kıymetli hale getiriyor. Eğitimler başladığında Aydın olarak bu final gecesinde yer alacağımıza olan inancımı dile getirmiştim. Bunu, dilek ve temenniden öte Aydınlı kadın girişimcilere olan güvenime dayanarak söyledim. Aynı şekilde Aydın Ekonomisinin de önce bölgede sonrasında ülke genelinde ilk 10’a girmesinde kadın girişimcilerimizin önemli katkısı olacağına da güvenim ve inancım tamdır”, dedi.