Kosova Ticaret Odası Heyeti TOBB’yi Ziyaret Etti. 01.03.2017

Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet TOBB'u ziyaret etti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliği yaptığı çalışma yemeğine, Kosova Ticaret Odası heyetinin yanı sıra, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Kosova Fahri Konsolosu Alihan Karacan ve Kosova'da yatırımları olan Türk özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Kosova Cumhuriyeti’ne ve Kosova Ticaret Odasına verdiği destekleri hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Burası sizin ikinci eviniz. Dost ve kardeş ülke Kosova'nın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Özel sektörün çatı kuruluşları olarak bizlere düşen yatırımcılara kucak açmak ve sorunlarına çare olmaktır. Serbest Ticaret Anlaşmasının Kosova tarafından imzalanmasını ve bu vesileyle işbirliğimizi derinleştirmeyi yürekten arzuluyoruz" ifadesini kullandı.