AYTO Hizmet Standardını Yükselten Tek Oda Oldu. 26.02.2017

Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik sertifika töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirildi.

12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 Oda ve Borsa’nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi.​ Ayıca 54 Oda ve Borsanın akreditasyonunu yenilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu “1 adet Odamız da akreditasyon seviyesini yükseltti. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalar da, minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Yani dünya standartlarında çalıştıklarını belgelemiş oluyorlar” dedi.

 

Odamız adına sertifika törenine katılan AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul yaptığı açıklamada, “2013 yılının Mayıs ayında göreve geldiğimizde Başkanımız Hakan Ülken’in belirttiği üye odaklı hizmet prensibi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Görevi devraldıktan 1 ay sonra yapılan belge yenileme denetiminde akreditasyon belgemizi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldık. Bugün geldiğimiz noktada akreditasyon seviyesini yükselten tek Odayız. Bunun için ne yaptınız derseniz, üyelerimizin merkezde olduğu yönetim anlayışıyla çalışarak, üyelerimizin, buna bağlı olarak da Odamızın gelişmesini ve hizmet standardımızın artmasını sağladık. Şu anda tek sıkıntımız fiziksel şartlarımızdaki eksiklikler. Yeni hizmet binamıza taşındığımız da hizmet standardımızı en üst seviyeye çıkarmış olacağız”, dedi.