“Dış Ticaret ve Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi” Gerçekleştirildi. 01.02.2017

Odamız tarafından düzenlenen “Dış Ticaret ve Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi”  NOVO Danışmanlık firması yöneticisi Murat Odacı'nın sunumu ile Odamız Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Odamıza kayıtlı ihracatçı firmalarımızın yanı sıra dış ticaret yaparak iş hacimlerini geliştirmek isteyen üyelerimizin de katıldığı eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Eğitime katılan üyelerimiz, uluslararası alanda ürünleri için pazar araştırması yapmayı, ürünlerini dünya üzerinde en çok ithal eden ülkeleri tespit etmeye, ürünlerini Türkiye'nin en fazla hangi ülkelere sattığını belirlemeye, hangi pazarlarda rekabetin daha yoğun hangilerinde daha zayıf olabileceğine ilişkin konularda öngörü sahibi olmak adına önemli bilgiler edindiler.

Üyelerimiz eğitim de aynı zamanda ürünleri için hedef pazarlar tespit edebilmeyi ve bu hedef pazarlarda yer alan muhtemel alıcıları tespit etmekte kullanacakları kaynaklar için elektronik posta pazarlamasının incelikleri ile okunma oranı yüksek e-postalar yazma konularında eğitim aldılar. 

Aydın Ticaret Odası’nın Aydın İlinin dış ticaret hacmini arttırmaya yönelik hedefi doğrultusunda eğitimlerine devam edeceğinin altını çizen Genel Sekreter İlknur Kabasakal, “Bir sonraki eğitimimizde üyelerimize ihracatta kullanılan belgeler, ödeme şekilleri ve lojistik konularında önemli bilgiler aktaracağız. Dış ticaretin gelişmesi için planladığımız eğitimlerin yanı sıra üyelerimizden gelecek taleplere de her zaman açığız. Üyelerimiz sadece dış ticaret olarak değil işlerini geliştireceğini düşündükleri her alanda eğitim taleplerini Odamıza iletebilirler”, dedi.