Coğrafi İşaretli Ürünlerin Denetlenmesi Eğitimi Ankara'da Gerçekleştirildi. 16.01.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Coğrafi İşaretli Ürünlerin Denetlenmesi Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim programına; TOBB Reel Sektör Arge Uygulama Daire Başkanı Fatih Soysal, TSE Belgelendirme Merkezi Başkanı Alper Veyisoğlu, TSE Gıda Sektörü Müdürü Nihal Sayar, Türk Patent Enstitüsü Marka Uzmanı Neşe İloğlu ve Oda/Borsalarımızın Başkan, Genel Sekreter ve Coğrafi İşaret sorumluları katıldı.​

Eğitimde; oda ve borsalarımızın gerçekleştireceği coğrafi işaretli ürünlerin denetiminin planlaması, dokümanların hazırlanması ve raporlanması konusunda bilgi ve örnekler ile 23 Aralıkta 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununda yapılan değişiklikleri içeren konular hakkında bilgiler verildi.

Aydın Ticaret Odası adına eğitime katılan Genel Sekreter İlknur KABASAKAL,” İlimizin lokomotif ürünü incirin “Aydın İnciri” olarak hem yurt içinde hem de Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescilini yaptırarak konuya verdiğimiz önemi göstermiş olduk. Coğrafi işaret tescili, ürünün prestiji açısından çok önemli olduğu kadar bu prestiji korumak açısından doğru ve etkin denetim mekanizmalarını oluşturmak da bir o kadar önemli.  İncirin prestiji ve kalitesinin sürekliliği açısından Odamız bu denetim mekanizmasını kurmuş ve yürütmektedir. Bugün burada çatı örgütümüz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde konunun uzmanları ile gerçekleştirdiğimiz eğitim de bizim için önemli bir yol gösterici olacaktır", dedi.