MESLEKİ YETERLİLİK SINAV DUYURUSU 26.08.2016

Sayın Üyemiz;

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca belirlenen 48 tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dallarında çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

 

İmalat ve Sanayi Sektöründe Bakanlıkça zorunlu hale getirilen mesleklerden: Çelik Kaynakçısı, Metal İşleme, CNC Programcısı, Makine Bakımcısı alanlarında çalışanlar için MEYBEM Sınav Merkezi işbirliği ile sınav yapılarak, Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecektir.

 

AÇIKLAMALAR

-     Sınav ücretleri sınava başvuru aşamasında ödenecektir. Sınavda başarılı olan adayların sınav ücretleri bir kereye mahsus olmak üzere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile işsizlik sigortası fonundan adaya geri ödenecektir.

 

-     İlk girdiği sınavda başarısız olan adayların, başarısız olduğu yeterlilik birimleri ve sınav türleri için ilave sınav ücreti alınmadan ilk sınav tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde en az 2 kez sınav hakkı mevcuttur.

 

-     Sınav şartları ve Sınav ücretleri MEYBEM Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezleri A.Ş. tarafından belirlenmiştir.

 

 

 

İlgili alanlarda Sınav ve Belgelendirme işlemi, en az 10 kişi başvurduğu takdirde açılabilecektir.

 

Belge taleplerinizi, Odamız 0 256 218 09 09 numaralı telefondan İlknur Annıak’a yaptırabilirsiniz. Ücret Listesi için tıklayınız

 

AYDIN TİCARET ODASI