Makedonya Büyükelçisi Mucunski’den AYTO’da 01.08.2016

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyelerini, Makedonya Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski ve Ticaret Ateşesi Alev Süleyman ziyaret etti.  Ziyarette iki ülke arasındaki ticari potansiyel ve ekonomik işbirliği imkanları değerlendirildi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in makamında gerçekleşen ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Yönetim Kurulu Üyeleri Sertuğ Yakan, Ufuk Hüseyin Devrim ve Şenol Bakış hazır bulundular.

Başkan Ülken, ziyarette Aydın Ticaret Odası olarak dünyanın pek çok noktasında üyelerin dış ticaretini kolaylaştıracak hamleler de bulunduklarını ifade ederek “Dış ticaret yapma potansiyeli olan üyelerimiz ile sürekli istişare halindeyiz. İki ülke arasındaki imkanları ve fırsatları birlikte değerlendirebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Makedonya ve Türkiye arasında geçmişten gelen güçlü bir bağ olduğunu kaydeden Büyükelçi Mucunski, “Nüfusumuzun %4’ünün üzerinde Türk asıllı vatandaşımız bulunmaktadır. Türkiye ile ticaret hacmimiz ise 8. sırada, biz sıralamada ilk 3’de yer almasını istiyoruz. Siyasi ve kültürel anlamdaki ilişkilerimizi ekonomik anlamda da geliştirmeliyiz. Bunu geliştirebilmek için de çalışma yapalım.”diye konuştu.

Rol Model Ortaklıklar Oluşturulsun

AYTO olarak tüm dünyada uygulanan B2B görüşmelerinin, karşılıklı inceleme gezilerinden ziyade farklı bir metot anlayışına sahip olduklarını vurgulayarak “Biz AYTO olarak rol model ortaklıklar oluşturulmasından yanayız. Eğer bir veya iki tane doğru örnek ortaya koyulabilirse cazip kılar, bunun sağlanabilmesi için her iki devletin de destek vermesi gerekir” dedi.

 Büyükelçi Mucunski ise Başkan Ülken’in rol model metodunu olumlu karşıladığını belirterek iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin artırılması yönünde görüşmelerin devam ettirilmesini istedi. Ziyaretin sonunda AYTO Başkanı Hakan Üken, Büyükelçi Zvonko Mucunski’ye AB tescili AYTO’ya ait olan Aydın İnciri’nden ikram etti.