Zorunlu Tabela Uygulaması Akıl Tutulmasıdır. 26.04.2016

Anıtlar Kurulu’nun kararı, Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi’nin yazısı neticesinde, Doğu Gazi, Batı Gazi Bulvarı ve Ramazan Paşa Bölgesi Hükümet Bulvarı üzerinde bulunan Aydın Ticaret Odası (AYTO) üyelerinin tabela problemine AYTO Başkanı Hakan Ülken el attı.

Son dönemde Batı Gazi, Doğu Gazi Bulvarı ve Ramazan Paşa Bölgesi Hükümet Bulvarı üzerindeki bölgesel uygulamalı kentsel sit kavramının yanlış yorumlanmasından kaynaklı birçok işyeri tabelalarını küçültmek ve değiştirmek zorunda kaldığı tebliğ edildi.

Üyelerimiz İçin Her Türlü Mücadeleyi Vereceğiz.

Kentsel Koruma İmar Planının değişmesi gerektiğini ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, Bölgede bulunan betonarme binaların dahi “kültür varlıklarını koruma” mantığında ele alınmasının çok yanlış olduğunu belirterek “Örneğin Farabi Sokak için uygulama yerinde ve doğrudur. Ancak yakın tarihte yapılmış betonarme binaların sanki kültürel varlıkmış gibi değerlendirmeye tutulup aynı uygulamaya maruz bırakılması bir akıl tutulmasıdır. Üyelerimizin yaşadığı bu problemin çözümü için kurumlar arası görüşme ve lobi çalışmalarımız, Koruma İmar Planı değişikliği talebimiz olacak. Aynı zamanda tüm hukuki mücadelemizi vereceğiz. Bütün yasal yükümlülüklerini yerine getiren devlete vergisini ödeyen ve zor şartlar altında para kazanmaya çalışan esnafımıza karşı bu uygulama derhal son bulmalıdır.” dedi.