4. Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda AYTO Stand Açtı. 09.12.2015

Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarının 4.’sü bu yıl Aydın’a ait bir fuar alanı olmaması nedeniyle Fatih Kapalı Pazaryeri’nde açıldı.

 Kobi Fuarcılık’ın organizesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aydın Valiliği, TOBB, KOSGEB, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, TÜMSİAD ve Ziraat Mühendisleri Odasının destekleriyle açılan fuarda tarım ekipmanlarının yanında tarım ve gıda ürünlerinin de tanıtımı yapılıyor.

12 Aralık Cumartesi akşamına kadar açık kalacak fuara bu yıl 180 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da yaşanan fuar alanı sıkıntısını Aydın Tekstil Alanı’nı fuar alanı yaparak çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Fuara Aydın Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, oda ve çeşitli kurumların başkan ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl Fuar buruk…

Fatih Kapalı Pazar yerinde bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın geçen yıllara göre daha buruk geçtiğini ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Fuarlar ticaretin olmazsa olmazıdır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki fuarları takip edebiliyorsunuz ama dışarıdaki alıcıların da bize gelmesi bizim açımızdan çok önemli. Bize gelenlerinde ilimizin ticaretine katacağı katkı yadsınamaz hem sinerji hem gıda hem konaklama açısından pek çok alışveriş imkanı oluşturacaktır. En kısa zamanda Aydın’a bir fuar alanı kazandırılmalıdır.” dedi.  

Aydın İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB’de Tescilleniyor 

AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO standını ziyaret eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndeki coğrafi işaret tescil sürecine ilişkin bilgi verdi. AYTO Başkanı Ülken, tescil başvurusunun askı sürecinde olduğunu kaydederek “Avrupa Birliği’ndeki coğrafi işaret tescili katma değer açısından Aydın İnciri için çok büyük katkı sağlayacak.” diye konuştu.