AYTO’dan Üyelerine Hedef Pazar Araştırması 12.10.2015

Üye Odaklı çalışma prensibi doğrultusunda bugüne kadar pek çok proje gerçekleştiren Aydın Ticaret Odası (AYTO) üyeleri için “Hedef Pazar” araştırması çalışmalarına başladı. AYTO, ihracat yapan yada yapmak isteyen üyeleri için her ay iki ülkeye yönelik Hedef Pazar araştırmasını üyeleri ile paylaşacak.

AYTO İhracat işlemlerinde gerekli olan tüm menşe ve dolaşım belgelerinin (A.TR ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A), EUR.1, EUR-MED Dolaşım Belgeleri, Menşe Şahadetnamesi ve diğer Menşe Belgeleri) ihracatçı firmalara ve/veya Gümrük Müşavirlerine her bir takım için toplam satış ve onay bedelini yasal zorunluluk gereği sembolik bir ücretle  geçtiğimiz aylarda 1.00.-TL’ye onaylamaya başlamıştı.

AYTO, İhracat Hamlesi Başlattı.        

AYTO Başkanı Hakan Ülken, bir ilin ve/veya ülkenin ticari gelişiminin ihracat potansiyeli ile doğru orantılı olduğunu belirterek “  Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz dünyasında işletmelerin başarılı olmalarının bir yolu da ihracattır. Odamız üyelerinin dünya pazarlarında yer alabilmesi, iç pazara bağımlılığını azaltabilmesi ve rekabet gücünü artırabilmesi için AYTO olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

İhracat yapan yada yapmak isteyen bir firma için hedef ülke seçiminin önemine değinen AYTO Başkanı Ülken,  “Hedef Pazar seçimi ihracat stratejisi geliştirmenin ilk ve önemli adımıdır. Müşteri sayısının sınırlı, ürün ve firma sayısının sonsuz olduğu uluslar arası pazarlarda başarılı olmak ve yoğun rekabete karşı ihracatı gerçekleştirmek için ürün ve Pazar odaklı çalışmak ve Hedef Pazar seçimi çok önemlidir. AYTO olarak üyelerimize yön göstermek adına bundan sonra her ay seçmiş olduğumuz iki hedef ülkeye yönelik Hedef Pazar araştırmalarımızı üyelerimizle paylaşacağız.” diye konuştu.