AYTO’da “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Başvuru Süreci” Paneli düzenlendi. 18.09.2015

Aydın Ticaret Odası ( AYTO), Denizli AB Bilgi Merkezi, Aydın Barosu işbirliğiyle “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başvuru Süreci” konulu panel AYTO’da düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi daimi avukatlarından Gökçe Türkyılmaz katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken,  Aydın’da kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin önemini belirterek işbirliği içerisinde panelin düzenlenmesine katkı koyan kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Ülken,  “ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili aktarılacak bilgileri açıkçası bende merak ediyorum, bu süreç nasıl işler, Türkiye’de iç hukuk kuralları bittikten sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilir diye de genel bir bilgiye sahibiz. Burada edinilecek bilgilerin hem kurumsal bazda bizleri hem de ülkemizi yarınlarda sıkıntıya düşürebilecek sebeplerin ortadan kalkması adına neler yapılabileceğini öğreneceğiz.” dedi.

Gökhan Bozkurt ise İnsan Hakları’nın, Barolara Avukatlık Kanunu tarafından korunması, kollanması ve ihlalleri durumunda her türlü yasal idari girişimlerde bulunulması noktasında görev olarak verildiğini belirterek panelin mesleki anlamda faydalı olacağını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kurumsal yapısı hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Gökçe Türkyılmaz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuru mekanizmasındaki son gelişmeleri aktardı.