AYTO ÇILDIR HAVAALANI KONUSUNDA ISRARINA DEVAM EDİYOR 14.09.2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Aydın ziyaretinde yaptığı Aydın'a havaalanı şart,Çıldır Havaalanı yolcu taşımacılığına açılmalı açıklamasının hemen ardından Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Avrupa Havacılık Derneği Başkanı Doç.Dr.Temel Kotil'le Ankara'da görüştü. 
Nüfusu 1 milyonu aşkın ve Büyükşehir statüsündeki Aydın'da bulunan mevcut havaalanı Çıldır'ın yolcu taşımacılığına açılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Başkan Ülken THY Genel Müdürü Kotil'le Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına açılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.
THY Olarak Aydın'ın Yanındayız
Ülke kalkınması adına görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren THY Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil " Çıldır havaalanının pist pozisyonu uygun olduğu anda biz THY olarak hazırız. En kısa sürede tekrar bir araya gelip konunun birlikte takipçisi olalım" dedi.
Çıldır İçin Israrımız Devam Edecektir
Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına açılması konusunda her platformda ısrarcı olacaklarını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken "Aydın'ın isminin geçtiği ortak havaalanı adı altında bir havaalanı istemiyor, Aydın'a ait ve mevcut haliyle herşeyi neredeyse hazır halde olan Çıldır havaalanın yolcu taşımacılığına açılmasını istiyoruz. Birçok ilde 2 veya 3 havaalanı varken Aydınımızın hazır halde olan havaalanın yolcu taşımacılığına halen açılmamış olmasını hiç kimse hiçbir gerekçeyle Aydınlıya anlatamaz. Artık bu konu çok uzatılmadan çözülmelidir. Bu bir talep ya da istek değil, hakkın teslimiyetidir. İlerleyen süreçte Ulaştırma Bakanlığı da dahil olmak üzere nereye gidilmesi gerekiyor ve kiminle görüşülmesi gerekiyorsa Aydınımız için sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.