19-23 Mayıs İspanya( Barselona ve Madrid) İş Gezisi 30.04.2015

Ekonomi

Ispanya’da tarim sanayiye yönelik duruma getirilmektedir. Bir zamanların sömürgeci ve denizci ülkesi olan İspanya, bugün bu özelliğini kaybetmiştir. Sanayisi ise gelişmektedir. Başlıca tarım ürünleri arasında:

Hububat,

Sebze,

Zeytin,

Saraplik üzüm,

Şeker pancarı,

Narenciye,

Et,

Kümes hayvanlari,

Süt ürünleri ve balık yer alir.

İhracat ürünleri makine, motorlu araç, gida maddeleri ve diger tüketim mallaridir. Ithalat ürünleri arasinda ise makine ve parça, yakitlar, kimyasallar, gida maddeleri ve tüketim mallari bulunmaktadir.

 

Madrid

Madrid aynı isimdeki “Comunidad de Madrid” özerk topluluğun başkentidir. Ayrıca İspanya’nın en büyük şehri ve başkentidir.

Şehir nüfusu kabaca 3,3 milyondur. Yakın bölgelerdeki yerleşim yerleriyle beraber bu rakam yaklaşık 6,5 milyona ulaşır.

Madrid en çok kültürel ve sanatsal zenginliğiyle bilinir. Buna en iyi örnek El Prado müzesidir. 

 

Barselona

Barselona gezilecek yerler konusunda her yaştan ve tarzdan gezgine hitap edebilecek bir şehir. Avrupa’nın en turistik şehirlerinden olan Barselona sahip olduğu tüm doğal güzellikleri, birbirinden zengin koleksiyona sahip müzeleri ve dünyaca ünlü Mimar Gaudi eserleri ile gezginlere kendini kolaylıkla hayran bırakıyor.

 

19-23 Mayıs tarihlerinde düzenleyecek olduğumuz İspanya’nın  Barselona ve Madrid şehirlerini kapsayan iş gezisi programı ile ilgili bilgi almak ve katılım teyidi vermek için 30 Nisan Perşembe(Bugün) günü saat 14:00’e kadar Odamız 2132202 nolu telefonundan Kaan İrfan DEVLİ’ye başvurmanızı önemle rica ederiz.

 

AYDIN TİCARET ODASI (Sözkonusu İş gezimizin KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri kapsamına alınması için çalışmalarımız devam etmektedir.Evrakların zamanında yetişmesi durumunda  Gıda sektöründen geziye iştirak edecek üyelerimiz destekten faydalanabilecektir.)

 

(Yapı Kredi , World , Card Finans , Kredi Kartlarına vade farkı olmadan Tek Çekim, 4 Taksit veya 6 Taksit ödeme imkanı sağlanmaktadır)