AYTO Meclis Üyeleri UZZK Toplantısına katıldı 15.04.2015

Aydın Ticaret Odası ( AYTO ) Meclis Üyeleri Mehmet Cemal  Şengün ve Salih Cansız Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ‘nin (UZZK)  düzenlediği toplantıya katıldılar.

UZZK bünyesi içinde görev yapan Zeytin ve Zeytinyağı Ekonomisi Çalışma Grubu tarafından organize edilen, kalite kontrol programı üyeleri, zeytin sıkma tesisleri temsilcileri, prina fabrikası temsilcileri ve akademisyenlerin katıldığı toplantı da sektörün sorunları gündeme getirildi.

Aydın Ticaret  Odası’nı temsilen toplantıya katılan Meclis Üyesi Salih Cansız, “ Aydın Ticaret Odası olarak “ÜYE ODAKLI çalışma prensibimiz gereği sektörel gelişmeleri yakından takip etmenin yanı sıra sektörel konuların ele alındığı platformlarda da üyelerimizin problemlerini gündeme getiriyoruz.” diye  konuşurken Meclis Üyesi Mehmet Cemal Şengün ise “Aydın Ticaret Odası Meclis Üyeliğimin yanı sıra zeytin sıkma tesisi işletmecisi olarak sektörün sıkıntılarını yaşayan birisiyim. Biz de zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarını toplantıda gündeme getirdik.” dedi.

Toplantıda bölge deki zeytin üretim kapasitesi, prinanın ve zeytin karasuyunun alternatif kullanılabileceği alanlar ve zeytin sıkma sistemleri üzerine görüşmelerde bulunuldu.