Devrim, “Bosna Hersek’den umutluyuz.” dedi. 09.03.2015

Aydın Ticaret Odası (AYTO) öncülüğünde 01-04 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Bosna Hersek ziyaretini değerlendiren AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Hüseyin Devrim, “ Bosna Hersek’den  umutluyuz.” dedi.

 Aydın Ticaret Odası ve KOSGEB Eşleştirme Merkezi BİGMEV işbirliğinde organize edilen 4 gün 3 gece süren iş gezisi programı çerçevesinde Saraybosna T.C. Büyükelçiliği, BİGMEV Vakfı, Bosna Hersek Yatırım Teşvik Ajansı,  Bosna Hersek Dış Ticaret Odası arasında toplantılar ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Hüseyin Devrim’in başkanlığındaki AYTO üyelerinden oluşan heyeti ilk olarak KOSGEB Eşleştirme Merkezi BİGMEV Yöneticisi Adis Alagic ve Haris Rahmanoviç karşıladı.  Bosna Hersek ve Saraybosna ticari hayatı ve ekonomisi hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantının ardından heyet, Saraybosna Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Sedat Yıldız ile görüşmelerde bulundu. Bosna Hersek’deki Türk yatırımları, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki Gümrük Anlaşmaları ve yasal zemin konuları hakkında bilgi alan AYTO heyeti daha sonra Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Marko Santıc  ve Başkan Yardımcısı  Mirsad Jasarspahıc’ı ziyaret etti.  Son olarak Srebrenik Belediye Başkanı Nihad Omeroviç’in makamında gerçekleşen basın toplantısı ile resmi ziyaretlerini tamamlayan heyet, Bosna Hersek’de bulunan inşaat, mobilya, gıda ve tekstil sektörlerinden firmaların işyerlerini ziyaret ederek ikili görüşmeler ile programı tamamladı.  

“Bosna Hersek’deki fırsatları inceledik.”

Bosna Hersek programı kapsamında gerçekleştirilen ziyaretleri değerlendiren AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Hüseyin Devrim, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirterek “AYTO olarak Bosna Hersek ile geçmişten gelen tarihi bağları ekonomik işbirliği ile de taçlandırmak amacıyla planladığımız ziyaret, KOSGEB Eşleştirme Merkezi BİGMEV işbirliği ile oldukça verimli bir şekilde gerçekleşti. Bosna Hersek’de yatırım bakımından pek çok sektörde fırsatları inceledik, yatırım bakımından nelere ihtiyaç olduğunu yakından görme fırsatı bulduk. Güçlü işbirliklerinin olabileceğini düşünüyoruz. Bizde Bosna Hersek’deki yatırım yapacak kuruluşları Aydın’a davet ettik”dedi.  

İkili görüşmeler yapıldı.

Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı üyelerden oluşan heyetin resmi ziyaretlerini tamamladıktan sonra inşaat, mobilya, gıda ve tekstil sektörlerinden faaliyet gösteren firmaların işyerlerini ziyaret ederek ikili görüşmeler ile programın sona erdiğini ifade eden AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Hüseyin Devrim, “Bosna Hersek’deki yerel bürokratlardan yatırım yapacak işadamlarımıza her türlü desteğin verileceği konusunda taahhütler aldık.”diyerek konuşmasını tamamladı.