AYTO, Tüm Meslek Komiteleri İle Toplantı Yaptı. 11.02.2015

Aydın Ticaret Odası (AYTO) meslek komiteleri genişletilmiş meslek komitesi toplantısında bir araya geldi. Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel’in daveti 19 meslek komitesinin üyelerinin katılımı ile Anemon Otel’de gerçekleşen toplantı da AYTO Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başlan Yardımcısı Hakan Ülken, komitelere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek “niyet hayır ise akibet de hayırdır.” dedi.

Aydın Ticaret Odası meslek komitelerinin katılımı ile gerçekleştirilen genişletilmiş meslek komitesi toplantısında konuşan AYTO Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başlan Yardımcısı Hakan Ülken, meslek komitelerinin sektörlerine yönelik çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Başkan Ülken, Aydın Ticaret Odası meslek komiteleri içerisinde çok farklı konularda alt sektörleri de barındırdığını belirterek  “ Örneğin 18. Meslek Komitesi içerisinde hem beyaz eşya ticareti yapan firmalar, hem fotoğrafçılar hem de sarraflar yer almaktadır. Her sektörün kendi içerisinde sıkıntıları yer almaktadır. Bunu sektörlerin içerisinde yaşayan kişiler olarak sizler bizlere ileteceksiniz ki biz de ilgili merciler nezdinde çalışmalarımızı yapacağız.” dedi.

Aydın Ticaret Odası’nın yönetim anlayışının hep birlikte yönetmekten yana olduklarını belirten Ülken “Aydın Ticaret Odası’nı Yönetim Kurulu Üyesi 11 kişi yönetemez, Aydın Ticaret Odası’nı meclis Üyesi 51 kişi de yönetemez. Biz hep birlikte bir aileyiz. Aydın Ticaret Odası ailesini yöneten fertleri bugün burada, birlikte olalım, bunları birlikte konuşabilelim, komiteler arası kaynaşmayı da sağlayalım istedik. Bu türden toplantıları da daha sık ve daha verimli bir şekilde ileriye dönük yapmaya devam edeceğiz. Aydın Ticaret Odası’nın önünde hiçbir engel kalamaz, duramaz çünkü niyet halis.” diyerek Aydın Ticaret Odası meslek komitelerinin Türkiye geneline mal olmuş çalışmalarından söz etti.

Aydın Ticaret Odası komitelerinin çalışmalarından çok memnun olduğunu ifade eden Ülken, gıda sektöründe istihdamı zorunlu personel uygulamasındaki taban maaş uygulaması ve medikal sektöründe eczanelerin vitrin ve tabelalarında yazan medikal ifadesinin kaldırılmasına yönelik iki ayrı konuda Türkiye genelinde başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini, komitelerin yerelde de sektörlerin korunmasına yönelik çalışmalara imza attıklarını sözlerine ekledi.

Karşılıklı istişare ile gerçekleştirilen ortak meslek komiteler toplantısı Aydın ticari hayatının ve sektörlerin gelişimine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.