Aydın Oda ve Borsaları Güçbirliği Yapıyor 20.01.2015

Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, Söke Ticaret Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Didim Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Odası ve Nazilli Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı Söke Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirildi. 

Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal'ın açılış konuşması ile başlayan toplantı da Aydın il genelindeki sorunların tespitine yönelik bir çalışma için bu toplantının yapılmasının uygun olacağı, önümüzdeki genel seçimlerde ziyaret edecek siyasilere hazırlıklı olunması için faydalı olacağı ifade edildi. 

Toplantı, TOBB ve TEPAV'ın birlikte yürütmüş olduğu "Her İle Bir Akademisyen" projesi kapsamında Aydın için tespit edilen Doç. Dr. Fatma Neval Genç'in sunumu ile devam etti. Genç, proje kapsamı ve detayları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Seçimlerden Sonra Baskı Grubu Rolü Oynamamız Bizim İçin Çok Daha Önemli 

Daha sonra söz alan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, seçim sürecinde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm siyasilerin söz verip gideceğini belirterek  "Seçim sürecinde siyasiler gelip bizi dinleyecek, bizlerden talepleri olacak %90'ı da bizim taleplerimize karşılık sözler verip gidecekler, seçimler bittikten sonra taleplerin takibi noktasında karar vericilerin taleplerimizi ne kadar karşıladıklarına yönelik bizim baskı kurup kuramadığımız bizim için çok daha önemli." dedi. 

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, il oda ve borsaları olarak yapılacak olan çalıştaylarda bütün ili ilgilendiren sorunların ayrı, bölgesel sorunların da ayrı değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek " Tüm ili ilgilendiren sorunları öncelik haline getirelim. Çünkü bölgesel bazda hepimiz kendi sorunlarımız ile ilgileniyoruz. Didim, Nazilli'yi bilemeyebilir, Aydın Kuşadası'ndan eksik kalabilir." diye konuştu. 

Başkan Ülken, Aydın genelinde kollektif hareket edebilme kültürünü daha iyi şartlara taşınması gerektiğimi belirterek "Nazilli'deki üye formatı ile Didim'deki üye formatı aynı değil. Bölgesel sorunlarımızı da çok iyi belirlememiz gerekmektedir.  Bir çok konu özdeş, bir çok konu kesişim kümesinde ama kesişim kümesinin dışında kalan bir çok konu var. Bu konuları belirlememiz çok daha faydalı olur diye düşünüyorum" dedi. 

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in konuşmasının ardından Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, Didim Ticaret odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım üyelerinin ve bölgelerinin sorunları hakkında birer konuşma yaptılar.

Toplantının formatı konusunda yapılan görüşmelerden sonra gelecek ay yapılacak olan toplantının Didim Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.