18-21 MART 2015 MİLANO-İTALYA İŞ GEZİSİ HAKKINDA 13.01.2015

Sayın Üyemiz,

Aydın Ticaret Odası yurtdışına uçurmaya devam ediyor

18-21 Mart 2015 İtalya iş Gezisi Programı 3 Gece 4 Gün sürecek olup, İtalya nın Milano şehrinde düzenlenecek olan MADE EXPO 2015 Uluslararası Yapı Fuarı ve  İtalyan inşaat sektörü temsilcileri ile ikili görüşmeleri kapsamaktadır.

Son başvuru tarihi 23 Ocak 2015 Cuma dır.

Detaylı Bilgi için Odamızın 0256 213 22 02 nolu telefonundan Kaan İrfan DEVLİ ile irtibata geçebilirsiniz.

İtalya da Ekonomi

İtalya, kişi başına gayrisafi yurt içi hasılası (GSYİH) yüksek, farklı alanlara yönlendirilmiş bir sanayi ekonomisine ve gelişmiş bir altyapıya sahiptir. Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve The World Factbook 'un 2014 raporlarına göre İtalya, nominal GSYİH olarak dünyanın dokuzuncu, Avrupa'nın dördüncü, Euro bölgesi'nin üçüncü en büyük ekonomisi, satın alma gücü paritesine (SAGP) göre yapılan sıralamada da dünyanın dokuzuncu, Avrupa'nın beşinci en büyük ekonomisidir.

Uluslararası Para Fonu'nun verilerine göre İtalya, 2008 yılında dünyanın en büyük yedinci, Avrupa'nın ve Avrupa Birliği'nin ise dördüncü ekonomisidir. Ülkenin kuzeyinde gelişmiş bir sanayi ile köklü ve zengin özel şirketler öne çıkarken,ülkenin güney kesimleri devlet destekli tarım ve ufak çaplı sanayi alanları ile ayakta durmaktadır.

Geride bırakılan son 10 yıl içinde ülke ekonomisinin yıllık ortalama büyümesi %1.23 olmuştur. Bu sayı Avrupa Birliği ortalaması için %2.28'dir

Yapılan son istatistiksel araştırmalar ışığında İtalyanların satın alım gücünün Avrupa Birliği ortalaması değerlerine yakın olduğu gözlenmektedir

Son zamanlarda aksaklıklar yaşanan İtalyan ekonomisi sebebiyle,İtalya nın dış yatırımcıya ihtiyacı olduğu biliniyor.Üyelerimizin,İtalya daki yatırım pastasından pay alması,Aydın Ticaret Odası olarak öncelikli hedeflerimizdendir.

Neden İtalya ya gitmeli?

-Köklü ve etkileyici İtalyan tarihi sizi zamanda yolculuğa çıkartacak,

-Güleryüzlü insanlar ve güzel sahilleri ile kendinizi evinizde hissedeceksiniz.

-Olumlu ekonomik verileri ile yatırım planlarınızı aksatmadan yürürlüğe koyabileceksiniz.

Gezi Programı

1.GUN 18 MART 2015  IZMIR-ISTANBUL-MILANO

-   Adnan Menderes Havalımanında 07:30 da buluşma,08:45 de İstanbul a hareket

-   İstanbul dan Milano ya 10:55 de hareket,yerel saat ile 12:55 de varış

-   MADE EXPO 2015 Uluslararası Yapı Fuarı ziyareti

-   Otelde Konaklama

2.GUN  19 MART 2015    MILANO

- Sabah Kahvaltısı

- MADE EXPO 2015 Uluslararası Yapı Fuarı ziyareti

- Otelde Konaklama

3.GUN 20 MART 2015 MILANO

-Sabah Kahvaltısı

-İkili İş Görüşmeleri

-Otelde Konaklama

4.GUN 21 MART 2015 MILANO-ISTANBUL-IZMIR

-Sabah Kahvaltısı

-Milano Resmi Kurum Ziyareti ve şehir turu

-18:55 İstanbul a hareket ve 22:45 de İstanbul a varış

-01:30 uçağı ile İzmir e hareket ve program sonu

Konaklamalar  4 Yıldızlı COSMO PALACE HOTEL MILANO da gerçekleştirilecektir.