Turizm Seyahat Acenteleri AYTO’da bir araya geldi. 22.08.2014

Aydın Ticaret Odası 14. Meslek komitesi, bünyesinde bulunan kayıtlı seyahat acenteleri  meslek komitesi toplantısında bir araya geldi. 
Aydın Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya 14. Meslek komitesi  üyeleri ile Meclis Üyeleri Belgin Çekmen, Nuri Tuncal ve Önder Uzdil ile Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel katıldı. 
 
 
Turizm seyahat acentelerinin sorunlarının görüşüldüğü toplantı da konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “AYTO olarak meslek komitelerinin içerisinde yer alan tüm sektör gruplarını Odamıza davet ediyoruz. Üyelerimizin bizden taleplerini tespit edip çözüm için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugüne pek çok sektörde üyelerimizle sektörel toplantılar yaptık. Kısa vadede çözebileceklerimizi çözdük. Kalanlarla ilgili çalışmalarımız olanca hızıyla devam ediyor.” dedi.
 
 
Komiteler Bizim Mutfağımız 
 
 Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “Öncelikle sektörel sorunları tespit etmemiz gerekir, bizler sektörlerin sorunlarını bilemeyebiliriz. Sektörün içinde olan sizlersiniz. Sizler bizden talep edeceksiniz,  biz de üyelerimiz için çalışmalarımızı yapacağız. Bu anlamda meslek komiteleri Ticaret Odalarının mutfağı olarak nitelendirmek mümkündür. Sizden bize ne kadar çok talep gelirse biz de sizlere o kadar çok çözüm üretmiş oluruz.” diye  konuştu. 
 
Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantı da Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan yeni otogarda mevcut yazıhanelerinin durumundaki belirsizlik, kayıtdışı tur organizasyonu yapan kişilerin sektöre verdiği olumsuz etkileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde düzenlenen okul gezilerinin kayıtlı acentelerle düzenlenmesi, HAVAŞ firmasına Aydın’dan Adnan Menderes Havalimanına yolcu transferinin sağlanması konuları gündeme geldi. 
 
Turizm seyahat acentelerinin talepleri ile ilgili olarak yeni otogarda AYTO’ya kayıtlı mevcut yazıhanelerin yasal mevzuatlar çerçevesinde haklarının korunması için Aydın Belediyesi ile gerekli girişimlerin yapılmasına, kayıtdışı tur organizasyonlarının denetlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, Maliye’ye ve SGK İl Müdürlüğü’ne müracaat edilmesine, kayıtlı seyahat acenterinin tercih edilmesi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülmesine ve HAVAŞ firmasından yolcu transferinin sağlanması için talep edilmesine karar verildi.