AYTO E-GÜNDEM 19.08.2020 19.08.2020

- Bugün saat 13:30’da video konferans ile yapılacak olan Yüksek Öğretim Kalite Kurulu toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacak.

- Bugün saat 14:00’te Odamız Konferans salonunda Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri duran ve gelir kaybı yaşayan bar, nargile kafe ve yurt işletmecisi üyelerimizin sorun, talep ve beklentilerini görüşmek üzere Odamız Başkanı Hakan Ülken Başkanlığında genişletilmiş 16. ve 17. Meslek Komitesi toplantısı yapılacak.

- Bugün saat 16:00’da Odamız Konferans salonunda Koronavirüs salgınından dolayı eğitimin halen başlamamış olması nedeniyle faaliyetleri duran ve gelir kaybı yaşayan özel okullarımızın, öğrenci servislerimizin ve kırtasiyeci üyelerimizin sorun, talep ve beklentilerini görüşmek üzere Odamız Başkanı Hakan Ülken Başkanlığında genişletilmiş 6., 7. ve 13. Meslek Komitesi toplantısı yapılacaktır.

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın açılış törenine ve Parlamentolararası Birlik 5. Dünya Parlamento Başkanları Video Konferans Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.30/18.15)

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD İl Müdürlüğünde, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) tanıtım toplantısına katılacak.

(Kahramanmaraş/11.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gümüşoluk İlkokulunda, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme tedbirleri kapsamında "Okulum Temiz Belgesi" takdim törenine katılacak.

3- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak.

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1000,10 TL

Euro  :   1001,40 TL

Altın  :   996,63 TL

1- Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, Belarus konusunda, video konferans yöntemiyle olağanüstü toplanacak.

(Brüksel)

2- Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile konunun Türkiye ve Yunanistan başta olmak üzere uluslararası alandaki yansımaları takip ediliyor.

(Ankara/Atina/Lefkoşa)

3- Libya hükümeti ile darbeci Halife Hafter milisleri arasında yaşanan kriz ve uluslararası yansımaları izleniyor.

(Trablus)

1- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

2- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

1- 2019-2020 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son finalist belli olacak. Yarı final ikinci maçında Olympique Lyon ile Bayern Münih karşılaşacak.

(Lizbon/22.00)

–– Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

–– Samsun Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Uşak Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği