AYTO E-GÜNDEM 18.06.2020 18.06.2020

-Bugün 09:30 – 12:30 saatleri arasında Uluslararası Pazarda Müşteri Bulmak Teknikleri Webinarı devam etmektedir.

-Bugün saat 11:00’de İçişleri Bakanlığı'nın son Valiler Kararnamesiyle İzmir Valisi olarak atanan Sn. Yavuz Selim KÖŞGER’in uğurlama töreni etkinliğine TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacak.

-Bugün saat 13:30’da TÜRSAB (Seyahat Acenteleri) Kuşadası Bölge Temsil Kurulu Başkanı ve Üyeleri TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’i makamında ziyaret edecek.

-Bugün saat 14:00’te Video Konferans ile yapılacak olan T. Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Sektör Meclis Toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacak

-Bugün saat 15:00’te Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valiliği ziyaret edecek ve Koordinasyon Toplantısı'na katılacak, Bingöl'de meydana gelen depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları ve Elazığ'da deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yapacak, şantiye sahalarında incelemede bulunacak.

(Elazığ/12.30/13.30/15.00)

2- TBMM Genel Kurulunda ekonomi alanında yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00 )

2- TÜİK, geçen yıla ilişkin satınalma gücü paritesi geçici sonuçlarını açıklayacak.

3- TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1001,40 TL

Euro  :   1003,30 TL

Altın  :   1001,82 TL

1- NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumları yapılacak.

(Brüksel)

2- Libya hükümeti ile darbeci Halife Hafter milisleri arasında yaşanan çatışmalar izleniyor.

1- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler takip ediliyor.

2 - FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 28 sanıklı davanın görülmesine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

3- Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Özgür Arduç'un yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davanın görülmesine devam edilecek.

(Ordu/09.40)

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci finalist belli oluyor.

- Kupada finale çıkan ilk takım Trabzonspor'un rakibinin belli olacağı yarı final rövanş maçında Aytemiz Alanyaspor ile Fraport TAV Antalyaspor, Bahçeşehir Okulları Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Antalya/20.45)

YASAMA BÖLÜMÜ

KANUN

7245 Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu