AYTO E-GÜNDEM 30.04.2020 30.04.2020

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler gereği Odamız mesai saatleri 12:00-17:30 olarak değiştirilmiştir.

-Değerli Üyelerimiz; Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumaya destek olmak amacıyla Odamızla ilgili Belge Talebi ve Tahsilat işlemlerinizi www.ayto.org.tr adresinden yapabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.-Bugün saat 16:30’da video konferans yolu ile Odamız Yönetim Kurulu Toplantısı yapılacak.

-Bugün saat 15:00’te video konferans yolu ile yapılacak olan Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN ve TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun katılımlarıyla 365 Oda / Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları ile 61  Sektör Meclisinin Başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısına TOBB Yönetim Kurulu             Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacak.

1- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhonom başkanlığında gerçekleştirilecek haftalık bilgilendirme toplantısına video konferans yöntemiyle katılarak Türkiye'nin tecrübelerini paylaşacak.

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Enflasyon Raporu 2020-II Bilgilendirme Toplantısı"nı bankanın internet sitesi üzerinden ve resmi Twitter, YouTube hesaplarından canlı olarak yayınlayacak. TCMB Başkanı Murat Uysal toplantıda sunum yapacak.

2- TCMB, Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'ni açıklayacak.

3- TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

4- TÜİK, mart ayı hizmet üretici fiyat endeksini, dış ticaret ve motorlu kara taşıtları ile bu yılın ocak-mart dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıklayacak.

Borsa :   100,20 TL

Dolar :   1005,80 TL

Euro  :   1005,70 TL

Altın  :   1007,22 TL

1- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler takip ediliyor.

2- Türk Kızılay, Ermeni cemaatine mensup ihtiyaç sahibi 100 aileye gıda yardımı yapacak.

CUMHURBAŞKANI KARARI

–– Yargı Alanındaki Hak Kayıplarının Önlenmesi Amacıyla Getirilen Durma Süresinin Uzatılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 2480)

–– Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Eğitim Merkezi Komutanlığı Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

–– Hayvan ve Ürünlerin Ülkeye Girişinde Ön Bildirim ve Veteriner Kontrollerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik