AYTO E-GÜNDEM 02.03.2020 02.03.2020

-Bugün saat 11:00’de Türkiye Odalar Borsalar Birliğince İdlib’de gerçekleşen hain saldırı sonrası milli bir duruş göstermek amacıyla Oda Ve Borsaların öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle  Türkiye genelinde eş zamanlı basın toplantısı düzenlenecektir.

-Bugün saat 11:00’de AYTO Akademi eğitim salonunda Toplam Kalite Yönetimi Bilim Uzmanı Teyfik BIYIKLI tarafından “İş Hayatında Problem Çözme Teknikleri Eğitimi” verilecektir.

-Bugün saat 15:00'te Odamız Meclis  Başkanı Coşkun CERİT   İl Sağlık  Müdürü Osman AÇIKGÖZ’ ü makamında ziyaret edecek.

-Bugün saat 16:00’da Odamız Hizmet Binasında 2. Meslek Komitesi (Tekstil), 3. Meslek Komitesi (Et ve Süt Ürünleri), 8. Meslek Komitesi (Mobilya, Beyaz Eşya) ve 9. Meslek Komitesi (İnşaat) toplantıları düzenlenecektir.

-Bugün saat 17:00'de Odamız Hizmet Binasında 17. Meslek Komitesi (Hububat, Fırıncılık Ürünleri ve Muhtelif Tatlılar) toplantısı gerçekleşecektir.

-Bugün saat 17:00'de Odamız Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşecektir.

-Bugün saat 18:00’de Odamız Hizmet Binasında Olağan Meclis Toplantımız düzenlenecektir.

- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK temsilcilerini kabul edecek, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezi'nde AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya gelecek.

(Ankara/13.00/14.00/16.00/19.30)

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Hacı Bayram Camisi'nde sabah namazında Fetih Suresi okunarak dua edilecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde toplanacak MYK toplantısına başkanlık edecek.

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Etkin Kütüphane Projesi İl Halk Kütüphane Müdürleri Koordinasyon Toplantısı ve Proje Tanıtım Etkinliği" açılış törenine katılacak.

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konya Selçuk Üniversitesinde "Türkiye'nin Dış Politikası ve Orta Doğu" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

(Konya/09.30)

EKONOMİ

1- Oda ve borsalar, meslek ve sivil toplum örgütleri tarafından, İdlib'deki saldırıya tepki için TOBB İkiz Kuleler'de ortak açıklama yapılacak, 81 ilde de eş zamanlı basın toplantıları düzenlenecek.

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1000,30 TL

Euro  :   1000,60 TL

Altın  :   1016,43 TL

1- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Pekin/Ankara)

2- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

3- Libya'daki krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara)

1- İdlib'deki saldırının ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Hatay)

2- Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin Edirne sınır hattında ve Ege Denizi kıyısındaki hareketliliği izleniyor.

(Edirne)

3- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'deki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

4- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır)

5- Van'ın Başkale ilçesi ile Elazığ'daki depremlerin ardından yürütülen çalışmalar izleniyor.

(Van/Elazığ)

CUMHURBAŞKANI KARARI

–– Avusturya Cumhuriyeti, Belçika Krallığı, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Hırvatistan Cumhuriyeti, Hollanda Krallığı, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya Krallığı, Malta Cumhuriyeti, Norveç Krallığı, Polonya Cumhuriyeti ve Portekiz Cumhuriyeti’nin Umuma Mahsus Pasaport Hamili Vatandaşlarının Türkiye’ye Yapacakları Her 180 Gün İçinde Azami 90 Gün İkamet Süreli Turistik Amaçlı Seyahatlerinde ve Transit Geçişlerinde Vize Muafiyeti Sağlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2181)

–– Ankara Medipol Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği