AYTO E-GÜNDEM 17.02.2020 17.02.2020

-Bugün saat 11:00’de Odamız Hizmet Binasında 4. Meslek Komitesi (Tarım Ürünleri) ve 5. Meslek Komitesi (Yağlı Tohumlar, Sebze Meyve) toplantıları düzenlenecektir.

-Bugün saat 14:00’te Odamız Hizmet Binasında 6. Meslek Komitesi (Eğitim Sağlık) toplantısı düzenlenecektir.

-Bugün saat 15:00’te Halk Bankası Müdürü Alper ACAR TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret edecek.

-Bugün saat 15:00’te Odamız Hizmet Binasında 7. Meslek Komitesi (Bilişim, İletişim, Kırtasiye ve Elektrikli Cihazlar), 11. Meslek Komitesi (Toptan Perakende Gıda Grubu), 12. Meslek Komitesi (Finansal Yatırım Araçları) ve 16. Meslek Komitesi (Teknik Danışmanlık ve Müşavirlik) toplantıları düzenlenecektir.

-Bugün saat 15:30’da ICBC Bank Müdürü TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret edecek.

-Bugün saat 16:00’da Aydın Psiko-Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN’ ı makamında ziyaret edecek.

-Bugün saat 16:00’da Odamız Hizmet Binasında Disiplin Kurulu toplantısı düzenlenecektir.

-Bugün saat 16:00’da Odamız Hizmet Binasında 1. Meslek Komitesi (Yapı Malzemeleri), 10. Meslek Komitesi (İnşaatı Destekleyici Faaliyetler), 13. Meslek Komitesi (Taşıma Nakliye Lojistik) ve 15. Meslek Komitesi (Madencilik, Kimyasal, Metal Sanayi Makine) toplantıları düzenlenecektir.

-Bugün saat 17:00'de Odamız Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşecektir.

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenecek "8.Ülke Temsilcileri İstişare Toplantı"sının açılışına katılacak.

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek "Akıllı Taksi Hizmeti Tanıtım Programı"na katılacak.

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Muğla/09.00/13.30/17.30)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı'na katılacak ve Türkiye'deki İngiliz yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

(İstanbul/09.30/10.00)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde, gıda kontrol denetim görevlilerine, çeşitli talimatlarda bulunacak ve seferberliğin startını verecek.

3- Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF), İstanbul'da başlayacak.

4- TÜİK, 2019 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   999,20 TL

Euro  :   1000,00 TL

Altın  :   999,45 TL

1- Arnavutluk'taki depreme ilişkin "Uluslararası Donörler Konferansı" düzenlenecek.

(Brüksel)

2- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Pekin/Ankara)

3- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

4- Libya'da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara)

1- Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Elazığ)

2- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Diyarbakır)

3- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

–– Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

–– Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

–– Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri