AYTO E-GÜNDEM 17.01.2020 17.01.2020

-Bugün saat 16:00’da Odamız Hizmet Binasında 12. Meslek Komitesi (Finansal Yatırım Araçları) toplantısı düzenlenecektir.

-Bugün 436 üyemiz ile birlikte Antalya Anfas Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Gıda, İçecek ve Konaklama Ekipmanları fuarını ziyaret için yola çıkacağız.

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Esenler Belediyesi ile Türk Kızılay, İHH ve Deniz Feneri Derneğince düzenlenen "İdlib İçin Kardeşlik Vakti" adlı yardım kampanyası törenine katılacak.

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de toplanacak.

3- 18 milyon öğrencinin karne heyecanı

- Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek.

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mamak Zeki Tartaç İlkokulundaki karne dağıtım törenine iştirak edecek.

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Sosyal Politikalar Başkanlığı Ege Bölge toplantısına ve STK temsilcileri ile yemekli toplantıya katılacak.

(Afyonkarahisar/10.00/19.30)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Sanayi Odası Enerji Verimliliği Ödülleri programına iştirak edecek.

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Almanya'da 12. Dünya Gıda ve Tarım Forumuna katılacak, bazı mevkidaşları ile Avrupa Birliği Komisyon Başkanı ve Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Direktörü ikili görüşmeler yapacak ve Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nda Türk iş insanlarıyla bir araya gelecek.

(Berlin)

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1000,20 TL

Euro  :   999,10 TL

Altın  :   1001,62 TL

1- Mısır polisinin AA Kahire ofisine baskın düzenleyerek çalışanlarını gözaltına almasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Kahire/Ankara)

2- Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin BM tarafından tanınan Trablus yönetimine yönelik saldırıları ve krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik çabalar izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara)

3- Türkiye ve Rusya'nın girişimleriyle İdlib'de ilan edilen ateşkesin uygulama süreci takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

1- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır)

2- Sakarya'da FETÖ/PDY'ye ilişkin davada 19 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Sakarya/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fatih Sultan Mehmet'in Avrupa seferlerini beyaz perdeye taşıyan "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" adlı filmin gösterimine katılacak.

(İstanbul /19.00)

1- Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, Türk sporunun mevcut sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı "Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı", Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla The Green Park Hotel Ankara'da sona erecek.

(Ankara/09.00/14.30)

2- Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun ikinci yarısı MKE Ankaragücü-İttifak Holding Konyaspor maçıyla başlayacak.

3- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 20. haftasında Anadolu Efes, Fransa temsilcisi ASVEL'i konuk edecek.

4- TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonunun ikinci yarısının açılış maçında Ekol Göz Menemenspor, Giresunspor'u ağırlayacak.

(İzmir/19.00)

5- Kadın A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında deplasmanda Malta ile karşı karşıya gelecek.

(Ta 'Qali/17.00)

6- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde sezonun ikinci yarısının ilk maçında Türk Hava Yolları ile Fenerbahçe Opet karşılaşacak.

7- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde sezonun ikinci yarısının açılış maçında İnegöl Belediyespor, Galatasaray HDI Sigorta'yı konuk edecek.

(Bursa/18.30)

YASAMA BÖLÜMÜ

KANUNLAR

7202 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gana Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun