AYTO E-GÜNDEM 02.01.2020 02.01.2020

-Bugün saat 11:00’de Odamız Hizmet Binasında 4. Meslek Komitesi (Tarım Ürünleri) toplantısı düzenlenecektir.

-Bugün saat 14:30’da Hal Hakem Heyeti toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ YAKAN katılım sağlayacak.

-Bugün saat 16:00’da Odamız Hizmet Binasında 3. Meslek Komitesi (Et ve Süt Ürünleri) toplantısı düzenlenecektir.

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"na katılacak, güven mektubu sunacak Cezayir Büyükelçisi Mourad Adjabi, Kanada Büyükelçisi Jamal Khokhar ve Guatemala Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios'u ayrı ayrı kabul edecek; yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileri ile yemekte bir araya gelecek.

(Ankara/11.00/13.30/14.15/15.00/18.00)

1- TBMM Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek üzere Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanacak.

(TBMM/14.00)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarına vereceği yemeğe katılacak.

EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iş insanları ile bir araya gelecek.

(Çanakkale/10.30/Tekirdağ/15.30)

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   1000,60 TL

Euro  :   1000,70 TL

Altın  :   1001,58 TL

1- Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile darbeci general Halife Hafter güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Trablus)

2- Irak'taki ABD büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterileri ve yaşanan gelişmeler izlenecek.

(Bağdat)

3- Beşşar Esed rejimi, Rus ordusu ve İran destekli grupların İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırıları nedeniyle Türkiye sınır hattına kaçışı süren sivillerin durumu izleniyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

1- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin 2'si er, 70'i Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanığın yargılanmasına, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Bakırköy Adalet Sarayı'nda devam edilecek.

2- Beşiktaş'ta başörtülü kadına saldırdığı gerekçesiyle hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve ''basit yaralama'' suçlarından 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanık, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.

3- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır)

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde ilk yarının sonu olan 17. hafta maçında Fenerbahçe Beko, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Atina/22.00)

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim III Projesi İçin Türkiye Cumhuriyeti’ni Temsilen Milli Eğitim Bakanlığı ile Alman Kalkınma Bankası (KfW) Arasında 95.345.384 Avro Tutarlı Finansman Anlaşması ile Finansman Anlaşmasına İlişkin Ayrı Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1966)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basitleştirilmiş Gümrük Hattına İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1967)