AYTO E-GÜNDEM 30.12.2019 30.12.2019

-Bugün saat 16:00’da TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hakan ÜLKEN ve Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri KOSGEB İl Müdürü Sadullah DÜLGER’i makamında ziyaret edecek.

-Bugün saat 17:00'de Odamız Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşecektir.

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri'ne katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'u resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşme ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı ile anlaşmaların imza töreninin ardından mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek ve onuruna resmi yemek verecek.

(Ankara/13.30/16.00/16.15/17.15/18.15/19.00)

1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve beraberindeki heyet ile görüşecek, konuk Cumhurbaşkanı onuruna öğle yemeği verecek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Moldova Cumhurbaşkanı onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(TBMM12.15/12.30Ankara/19.00)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ederek TBMM Genel Kurulu'na sunulacak Libya tezkeresi konusunda bilgilendirmede bulunacak.

(Ankara/12.00/14.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'ne, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon Resmi Karşılama Töreni'ne, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı'na ve anlaşma imza törenine katılacak.

(Ankara/13.30/16.00/17.15/18.15)

EKONOMİ

1- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019 kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

2- TÜİK, aralık ayı Ekonomik Güven Endeksi ile 2018 yılı sektörel su ve atık su istatistiklerini açıklayacak.

Borsa :   1000,00 TL

Dolar :   998,30 TL

Euro  :   1000,80 TL

Altın  :   1000,66 TL

1- Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile darbeci general Halife Hafter güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Trablus)

2- Beşşar Esed rejimi, Rus ordusu ve İran destekli grupların İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırıları ile Türkiye sınır hattına kaçışı süren sivillerin durumu ve Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

3- Hindistan'da tartışmalı Vatandaşlık Yasası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Ankara)

4- Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Ankara)

1- Somali'deki terör saldırısında yaşamını yitiren Mehmet Kaplan Denizli'de, Turan Sevi Aydın'da öğle vakti son yolculuğuna uğurlanacak.

(Denizli/Aydın/13.20)

2- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır)

3- FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'deki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)

–– 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 90 ıncı Maddesinin Birinci, Üçüncü ve Altıncı Fıkralarında Yer Alan Sürelerin, Bitim Tarihlerinden İtibaren 6 Ay Uzatılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1948)

–– Muhtaç Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 1949)