AYTO E-GÜNDEM 16.04.2024 16.04.2024

AYTO E-GÜNDEM

- Bugün saat 10.30’ da Hizmet Binamızda AYTO Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı yapılacaktır.

- Bugün saat 13.30’ da Video Konferans ile yapılacak olan Yükseköğretim Kalite Kurulu toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN Aydın Valisi Sayın Yakup CANBOLAT’ ı makamında ziyaret edecektir.

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek.

1- TBMM'den
- CHP, MHP ve DEM Parti grup toplantıları düzenlenecek.
- Genel Kurulda, enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.
(TBMM/13.30/10.45/12.45/15.00)

1- Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı ticaret satış hacim endeksi ve ciro endeksleri ile mart ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak.
2- Hazine ve Maliye Bakanlığı, biri 4, diğerleri 5'er yıl vadeli üç devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalesi ile 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.
(Ankara)

Borsa :     1000,00 TL

Dolar :     1000,70 TL

Euro  :       999,40 TL

Altın  :      1002,72 TL

1- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
(Kudüs/Gazze/Kahire)
2- İran’ın İsrail'e hava saldırılarının uluslararası yansımaları izleniyor.

1- THY Avrupa Ligi play-in maçında Anadolu Efes, İtalya'nın Virtus Segafredo Bologna ekibini ağırlayacak.
2- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi 3-4'üncülük ikinci maçında Galatasaray HDI Sigorta, Ziraat Bankkart'ı konuk edecek.

–– Bahçeşehir Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

–– Anayasa Mahkemesinin 1/2/2024 Tarihli ve E: 2021/87, K: 2024/28 Sayılı Kararı