AYTO E-GÜNDEM 01.02.2024 01.02.2024

- Bugün saat 13.00’ te TOBB Birlik Merkezi’ nde Ticaret Bakanımız Sn. Prof. Dr. Ömer BOLAT’ ın teşrifleriyle Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Odaları Konsey Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan Müşterek Konsey toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'ne katılacak, daha sonra resmi törenle karşılayacağı Nijer Başbakanı ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'yi kabul edecek, ardından çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/14.00/17.00/17.15/17.45)

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 1. Meclis'te gerçekleştirilecek, "Diplomat Akademisi Kampı Kapanış Dersi" ile TBMM Tören Salonu'nda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nce düzenlenecek Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/TBMM14.00/19.00)

1- TBMM'den

- Genel Kurul, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2022 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşülecek.

(11.00)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

(13.30)

1- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı'na katılacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :           1000,00 TL

Dolar :           1000,80 TL

Euro  :            1002,80 TL

Altın  :            1006,35 TL

1- Avrupa Birliği Liderler Zirvesi düzenlenecek.

(Brüksel)

2- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin play-off turu ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit, Ukrayna'nın SC Prometey takımına Romanya'da konuk olacak.

(Mioveni/19.00)

–– Engelli Bireylere Yönelik Sınav Uygulamalarında ve Engelli Kontenjanında Aranacak Sağlık Şartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TEBLİĞLER

–– İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2024/4)