AYTO E-GÜNDEM 24.01.2024 24.01.2024

- Bugün saat 15.00’ te 5. Meslek Komitesi (Yağlı Tohumlar, Sebze Meyve) toplantısı yapılacaktır.

1-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi resmi törenle karşılayacak, ikili görüşme ile Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'nın ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak. Erdoğan, daha sonra Reisi'nin onuruna resmi akşam yemeği verecek, Türkiye-İran İş Forumu'na iştirak edecek.

(Ankara/12.00/14.00/17.15/19.00)

2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci yazar Uğur Mumcu için düzenlenecek anma törenine katılacak, parti genel merkezinde Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşecek.

(Ankara/12.00/15.00)

1- TBMM'den

- İYİ Parti ve Saadet Partisinin Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

- Genel Kurulda, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/10.30/09.15/14.00)

2- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :           1000,00 TL

Dolar :           1000,40 TL

Euro  :           1002,10 TL

Altın  :           1003,78 TL

1- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Trendyol Süper Lig'in 22. haftasına MKE Ankaragücü-VavaCars Fatih Karagümrük, Gaziantep FK-TÜMOSAN Konyaspor, Bitexen Antalyaspor-EMS Yapı Sivasspor ve RAMS Başakşehir-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/Gaziantep/17.00/Antalya/İstanbul/20.00)

2- Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 16. haftasında Türk Telekom, Litvanya'nın Lietkabelis ekibini ağırlayacak; Beşiktaş Emlakjet ise İngiltere'nin London Lions takımına konuk olacak.

(Ankara/20.00/Londra/22.30)

3- Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turu I Grubu ilk maçında TOFAŞ, İspanya'nın Unicaja ekibine konuk olacak.

(Malaga/22.30)

4- FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur dördüncü maçlarında Bahçeşehir Koleji, Polonya'nın Legia Varşova; Manisa Büyükşehir Belediyespor ise Fransa'nın BCM Gravelines Dunkerque ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(Varşova/21.00/Gravelines/22.00)

5- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Alagöz Holding, Romanya'nın ACS Sepsi SIC; ÇBK Mersin ise Macaristan'ın Serco UNI Györ takımına konuk olacak.

(Sfantu Gheorghe/Györ/20.00)

6- AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 15. haftasından Bursa Büyükşehir Belediyespor-Bigadiç Belediyespor müsabakası oynanacak.

(Bursa/17.00)

7- Vodafone Sultanlar Ligi'nde 17. hafta müsabakaları oynanacak. VakıfBank-Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop, Fenerbahçe Opet-Karayolları, Sarıyer Belediyespor-Nilüfer Belediyespor, Türk Hava Yolları-Beşiktaş Ayos, PTT-Galatasaray Daikin, Çukurova Belediyespor-Eczacıbaşı Dynavit ve Aydın Büyükşehir Belediyespor-Kuzeyboru maçları yapılacak.

(İstanbul/14.00/15.00/17.00/18.00/Ankara/17.00/Adana/17.30/Aydın/19.00)

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA II Kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınma İçin IPARD II Yardımı 2014-2020 Finansman Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu Arasında 6/12/2023 ve 20/12/2023 Tarihli Mektupların Teatisi Yoluyla İmzalanan Değişiklik Protokolünün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8123)

–– Türkiye Cumhuriyeti Adına 20 Aralık 2023 Tarihinde Ankara’da İmzalanan 2015 Yılı Türkiye İçin Ülke Eylem Programına Ait Finansman Anlaşmasına 2 No’lu Zeyilnamenin Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8124)