AYTO E-GÜNDEM 11.01.2024 11.01.2024

- Bugün saat 11.00’ de YİKOB Toplantı Salonu’ nda düzenlenecek olan Aydın İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih ERKUL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 13.00’ te Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ALEMDAR ve Meclis Başkanı Aydoğan TEKİN Odamızı ziyaret edeceklerdir.

1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ercan Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak, Dr. Suat Günsel Camisi'nin açılışına katılacak. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşecek Yılmaz, Güvercinlik ve Vadili köylerini ziyaret edecek.
(Lefkoşa/09.00/10.30/15.35/16.50)

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Programı ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.
(Ankara/10.30/14.00)
2- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, teşkilat buluşmasına iştirak edecek.
(Adana/13.00/15.00)
3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek, Türkiye Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulunacak.
(Ankara/11.00/14.00)

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :           1000,00 TL

Dolar :           1000,90 TL

Euro  :           1004,30 TL

Altın  :           1004,62 TL

1- Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in Gazze’deki fillerinin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davanın, ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin iki gün sürecek duruşmaları görülecek.
(Lahey)
2- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dr. Suat Günsel Camisi'nin açılışına ve Regaib Kandili programına katılacak.
(Lefkoşa/11.30/20.00)

1- Trendyol Süper Lig'in 16. haftası; EMS Yapı Sivasspor-Galatasaray ve Trabzonspor-Yılport Samsunspor maçlarıyla tamamlanacak.
(Sivas/17.00/Trabzon/20.00)
2- THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Fenerbahçe Beko, Almanya'nın Bayern Münih ekibini konuk edecek.
3- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Alagöz Holding, İtalya'nın Beretta Famila Schio takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.
(Schio/22.00)
4- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçlarında; Melikgazi Kayseri Basketbol, Macaristan'ın NKA Universitas Pecs, Beşiktaş da Fransa'nın Tango Bourges Basket takımını ağırlayacak. Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Polonya'nın InvestInTheWest Enea Gorzow ekibine konuk olacak.
(Kayseri/18.30/İstanbul/19.00/Gorzow/21.00)
5- CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Fenerbahçe Opet, Slovenya'nın Calcit Kamnik ekibine konuk olacak.
(Lübliyana/20.00)
6- AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 15. haftası, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Bigadiç Belediyespor maçıyla başlayacak.
(Bursa/14.00)

–– Kocaeli Üniversitesi Kütüphaneleri Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik

–– Necmettin Erbakan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI