AYTO E-GÜNDEM 14.12.2023 14.12.2023

- Bugün saat 11.00’ de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ nde düzenlenecek olan Engelli Hizmetleri Birimi Ücret Tespit Komisyon toplantısına Odamız Meclis Üyesi Kanat Ay KARUL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 14.00’ te Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Aydın Şube Başkanı Murat Gün ve Yönetim Kurulu Üyeleri TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN ‘i makamında ziyaret edeceklerdir.

- Bugün saat 14.25’ te Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan ERDOĞAN TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN ‘i makamında ziyaret edecektir.

- Bugün saat 15.45’ te AYGİKAD Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN ‘i makamında ziyaret edeceklerdir.

1- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/11.30/15.00)

1- TBMM Genel Kurulunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türk-Alman İş Birliğinde Sanayinin Yeşil Dönüşümü ve Dekarbonizasyon Sempozyumu"na katılacak.

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği"ne iştirak edecek.

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

4- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi ile 2022 yılı girişimcilik ve iş demografisi istatistiklerini açıklayacak, "Satınalma Gücü Paritesi, 2022" haber bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00/13.00)

5- Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz kararını açıklayacak.

(Frankfurt/16.15)

1000 TL NE OLDU?

Borsa :           1000,00 TL

Dolar :           1000,60 TL

Euro  :           1004,20 TL

Altın  :            1004,94 TL

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya gelecek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

(Bakü)

2- Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri zirve toplantısı için bir araya gelecek.

(Brüksel)

3- İsrail'in "insani ara"ya son vermesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlık tarafından CerModern'de düzenlenen "100 Yılın Ses Tüneli Cumhuriyetin 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi"nin açılışına katılacak.

1- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin gruplarındaki mücadele 6'ncı ve son maçlarla tamamlanacak. Fenerbahçe, H Grubu'nda Slovakya'nın Spartak Trnava takımını konuk edecek; Beşiktaş, D Grubu'nda İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/20.45/Zürih/23.00)

2- Voleybol kadınlarda FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'na Çin'de devam edilecek. Eczacıbaşı Dynavit, A Grubu'ndaki ilk maçında Brezilya'nın Gerdau Minas ekibiyle karşı karşıya gelecek.

(Hangzhou/14.30)

3- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Halkbank, Portekiz'in SL Benfica ekibini konuk edecek.

4- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nın 8'li final (Son 16) turu ilk maçında Arkas Spor, Çekya'nın CEZ Karlovarsko takımıyla karşılaşacak.

(İzmir/19.00)

5- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında Anadolu Efes, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla Sırbistan'da karşı karşıya gelecek.

(Belgrad/22.05)

6- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda play-off turunun ilk maçları yapılacak. Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol, Fransa'nın Tango Bourges Basket, Bursa Uludağ Basketbol, İngiltere'nin London Lions takımını konuk edecek; Galatasaray Çağdaş Faktoring, Polonya'nın MB Zaglebie ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(Antalya/18.00/Bursa/20.30/Sosnowiec/20.00)

–– Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddelerinin Spesifikasyonları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik