AYTO E-GÜNDEM 30.11.2023 30.11.2023

- Bugün saat 10.00’da AYTO Akademi Eğitim Salonunda "A'dan Z'ye İHRACAT" eğitimi gerçekleştirilecektir.

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Grand Ankara Otel'de "Türkiye'de Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesi İçin Yargı Mensuplarının Kapasitesinin Artırılması Projesi"nin kapanış konferansına katılacak.

2- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nde MEB ile Gençlerbirliği Spor Kulübü Arasında İş Birliği Protokolü imza töreni ve Gençlerbirliği Spor Lisesi açılışına iştirak edecek.

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

4- TBMM Genel Kurulunda uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri görüşülecek.

(TBMM/14.00)

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye-Vietnam İş Forumu'na katılacak.

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023-2024 kış sezonu kar ve buzla mücadele başlangıcı ve yol bakım araçlarının hizmete alım törenine iştirak edecek.

3- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Belçika'da, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Tarım Diyaloğu ve İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılacak.

(Brüksel)

4- Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nın (COP28) ilk günü kapsamında açılış oturumları takip edilecek.

(Dubai)

5- TÜİK, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamları ile ekim ayı hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak.

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantı özeti ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

1000 TL NE OLDU?

Borsa :          1000,00 TL

Dolar :           1001,10 TL

Euro  :           1001,50 TL

Altın  :           1000,48 TL

1- İsrail ile Hamas'ın çatışmalara verdiği "insani aranın" sonlanmasının ardından yaşananlar, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'ndaki 5. maçında Belçika'nın Club Brugge takımını ağırlayacak.

2- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'ndaki 5. maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland'a konuk olacak.

(Farum/23.00)

3- THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanya'nın Real Madrid ekibini konuk edecek.

4- Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Ekmas, İsrail'in Hapoel Bank Yahav ekibiyle Bosna Hersek'in Laktasi kentinde karşılaşacak.

(Laktasi/21.30)

5- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası gruplarındaki son maçlarında; Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol, Çekya'nın KP Tany, Bursa Uludağ Basketbol ise İtalya'nın Umana Reyer ekibine konuk olacak.

(Brno/19.00/Venedik/21.30)

6- Erkekler CEV Kupası 16'lı final turu rövanş maçında Arkas Spor, Bulgaristan'ın Neftohimik ekibini konuk edecek.

(İzmir/19.00)

7- CEV Erkekler Challenge Kupası 16'lı final rövanş maçında Galatasaray HDI Sigorta, Yunanistan'ın AOP Kifisias takımını ağırlayacak.

8- CEV Kadınlar Challenge Kupası 8'li final ilk maçında Galatasaray Daikin, Almanya'nın Wiesbaden ekibini ağırlayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞINA VEKÂLET ETME İŞLEMİ

–– Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere

YÖNETMELİK

–– İklim Değişikliği Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği