AYTO E-GÜNDEM 17.11.2023 17.11.2023

- Bugün saat 10.00’ da Odamızın yürütücüsü olduğu ASEAN Projemiz kapsamında Güney Doğu Asya Ülkelerinden gelen kurum temsilcileri ve iş insanları AYTO Kültür Evi’ ni ziyaret edeceklerdir.

-Bugün saat 14.00’ te TOBB Birlik Merkezi’ nde düzenlenecek olan TOBB Yönetim Kurulu toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te 15. Meslek Komitesi (Madencilik, Kimyasal, Metal Sanayi Makine) toplantısı yapılacaktır.

1-Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

- Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından karşılanacak Erdoğan, ortak basın toplantısına katılacak, Scholz ile baş başa görüşecek, heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek.

(Berlin)

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Altınbaş Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katılacak.

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, valiliğe ziyarette bulunacak, "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı ile Bal Yarışması ve Kısa Film Festivali Ödül Töreni"ne, jeotermal ve sağlık turizmi yatırımcılarıyla toplantıya iştirak edecek.

(Bingöl/15.00/15.30/17.15)

4- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK tarafından "Vergide Adalet, Gelirde Adalet" talebiyle düzenlenen yürüyüşe katılacak.

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kilis'te valilik, baro, belediye, esnaf, AK Parti İl Teşkilatı ziyaretlerinde bulunacak, Osmaniye'de valilik, baro, belediye ve AK Parti İl Teşkilatı ile Adalet Bakanlığı personeline ait konteyner kenti ziyaret edecek.

(Kilis/10.00-13.30/Osmaniye/15.30-19.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, valiliğe ve AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarette bulunacak.

(Antalya/10.00/13.50)

3- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yahyalı Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi Açılış Töreni"ne katılacak.

(Kayseri/13.30)

4- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "3. İstanbul Eğitim Zirvesi"ne iştirak edecek.

5- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Kültür Merkezi'ndeki teşkilat buluşmasında konuşacak.

(Kırıkkale/14.00/14.45)

6- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2024 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00)

1- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Su Verimliliği Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı"na katılacak.

(İstanbul/ 09.30)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İskilip Devlet Yolu Açılış Töreni" ile il koordinasyon toplantısına katılacak, valiliğe, belediyeye ve AK Parti Çorum İl Başkanlığı'na ziyarette bulunacak. Bakan Uraloğlu, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret edecek, üniversitenin akademik yıl açılış törenine katılacak.

(Çorum/10.00-13.15/Amasya/16.30-17.00)

3- TÜİK, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1002,50 TL

Euro  :         1000,70 TL

Altın  :         1003,62 TL

1- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montello ve bir oyuncusu, Almanya ile oynanacak özel maç öncesi Berlin Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Ay-yıldızlı ekip son idmanını burada yapacak.

(Berlin/18.15/19.00)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Slovenya'yı Pendik Stadı'nda konuk edecek.

3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftası, Galatasaray Ekmas-Bursaspor İnfo Yatırım maçıyla başlayacak.

4- Vodafone Sultanlar Ligi'nin 8. haftası VakıfBank-PTT maçıyla başlayacak.

5- Beşiktaş Kulübü başkan adaylarından Hasan Arat'ın projelerini paylaşacağı "Beşiktaşlıların Yolu" lansmanı, Volkswagen Arena'da yapılacak.

YASAMA BÖLÜMÜ

TBMM KARARI

1397 Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Stratejik Ortaklık ve Karşılıklı Yardım Anlaşması Hükümlerinden Kaynaklanan Taahhütlerimizi Yerine Getirmek, Ateşkesin Gözlenmesi, İhlallerin Önlenmesi, Bölgede Barış ve İstikrarın Sağlanması Amacıyla, Türkiye’nin Yüksek Menfaatlerini Etkili Şekilde Korumak ve Kollamak Üzere, Hudut, Şümul, Miktar ve Zamanı Cumhurbaşkanınca Takdir ve Tayin Olunacak Şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ortak Merkezin Görevlerinin İfası Yönünde Hareket Etmek Üzere Yabancı Ülkelere Gönderilmesi, Bu Kuvvetlerin Cumhurbaşkanının Belirleyeceği Esaslara Göre Kullanılması ile Risk ve Tehditlerin Giderilmesi İçin Her Türlü Tedbirin Alınması ve Bunlara İmkân Sağlayacak Düzenlemelerin Cumhurbaşkanı Tarafından Belirlenecek Esaslara Göre Yapılması İçin Anayasa’nın 92’nci Maddesi Uyarınca 17 Kasım 2020 Tarihli ve 1272 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile Verilen ve Son Olarak 1 Kasım 2022 Tarihli ve 1348 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile Uzatılan İznin Süresinin 17 Kasım 2023 Tarihinden İtibaren Bir Yıl Uzatılmasına Dair Karar

CUMHURBAŞKANI KARARI