AYTO E-GÜNDEM 25.10.2023 25.10.2023

- Bugün saat 11.00’ de Aydın Ticaret Borsası’ nda yapılacak olan Kestane İlk Alım Töreni’ ne Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ YAKAN ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Veli TUNA katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİHEK tarafından düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye'de İnsan Hakları Sempozyumu'na katılacak.

2- TBMM'den

- AK Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

- Genel Kurulda, emeklilere 5 bin lira ödemeyi de içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.45/10.30/09.15/14.00)

3- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki heyetle partisinin 6. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ISK-SODEX 2023 açılış törenine ve Ankara Sanayi Odası ekim ayı meclis toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/Ankara/17.00)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Adina Valean ve Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile görüşecek, Küresel Geçit Forumuna ve Ulaşım Koridorları Paneline katılacak.

(Brüksel)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

5- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerinin verilerini duyuracak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1001,20 TL

Euro  :         1002,20 TL

Altın  :         1001,81 TL

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyaret gerçekleştirerek temaslarda bulunacak.

(Doha)

2- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2023 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatı, yapılacak deniz safhası ile tamamlanacak.

(KKTC)

1- Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve bir oyuncusu, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun 3. haftasında Bulgaristan ekibi Ludogorets ile yapılacak müsabakaya ilişkin Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-lacivertli ekip, son antrenmanını yapacak.

(İstanbul/15.00/17.00)

2- Ludogorets Teknik Direktörü Ivaylo Petev ve bir oyuncusu, Fenerbahçe maçı öncesi Ülker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Bulgaristan temsilcisi, son idmanına burada çıkacak.

(İstanbul/18.45/19.15)

3- Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz ve bir oyuncusu, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 3. haftasında Norveç ekibi Bodo/Glimt ile yapılacak maç öncesi Aspmyra Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Bodo/21.00)

4- Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 4. haftasında Türk Telekom, Almanya'nın Ratiopharm Ulm takımını ağırlayacak.

5- Basketbol Şampiyonlar Ligi F Grubu'nun ikinci haftasında Bursaspor İnfo Yatırım, Almanya'nın Telekom Baskets Bonn takımını konuk edecek.

(Bursa/19.00)

6- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nın ikinci haftasında, D Grubu'nda Bahçeşehir Koleji, Azerbaycan'ın Sabah takımına konuk olacak, E Grubu'nda Manisa Büyükşehir Belediyespor, İsveç'in Norrkoping Dolphins ekibini ağırlayacak.

(Bakü/Manisa/19.00)

7- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin dördüncü haftasında; A Grubu'nda Fenerbahçe Alagöz Holding, İtalya'nın Beretta Famila Schio, B Grubu'nda ise ÇBK Mersin, Polonya'nın KKHM Polkowice takımını konuk edecek.

(İstanbul/Mersin/19.00)

8- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın üçüncü haftasında; H Grubu'nda Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol, Çekya'nın KP Tany Brno, F Grubu'nda Melikgazi Kayseri Basketbol ise Letonya'nın TTT Riga ekibini ağırlayacak.

(Antalya/18.00/Kayseri/18.30)

9- Voleybol Erkekler CEV Kupası 32'li final ilk maçında Arkas Spor, Hırvatistan'ın Mursa takımına konuk olacak.

(Osijek/19.00)

10- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 3. hafta maçları yapılacak. Hatay Büyükşehir Belediyespor-Bigadiç Belediyespor, Fenerbahçe Parolapara-Develi Belediyespor, Kuşgöz İzmir Vinç Akkuş Belediyespor-Galatasaray HDI Sigorta, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Brand Group Alanya Belediyespor, Rams Global Cizre Belediyespor-Ziraat Bankkart ve Spor Toto-TÜRŞAD maçları oynanacak.

(Hatay/14.00/İstanbul/15.00/18.00/Bursa/Şırnak/17.00/Ankara/18.00)

11- Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi'nin 12. haftasındaki VakıfBank-Eczacıbaşı Dynavit müsabakası, VakıfBank Spor Sarayı'da yapılacak.

12- 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, İsveç'te yapılacak Avrupa Şampiyonası A Ligi 1. turundaki ilk maçında İspanya ile karşılaşacak.

(Vasteras/13.00)

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Alanında İşbirliği Yapılmasına Dair Protokolün Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7731)

–– Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tarafından Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Tarafından Temsil Edilen Birleşmiş Milletler Arasında Anlaşma Mektubunun Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7732)