AYTO E-GÜNDEM 24.10.2023 24.10.2023

- Bugün saat 15.00’ te TOBB Birlik Merkezi’ nde Oda ve Borsa Başkanlarının katılımlarıyla düzenlenecek olan Marmara Bölge İstişare toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

2- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Kırım Platformu İkinci Parlamento Zirvesi'ne katılacak.

(Prag)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na iştirak edecek.

(TBMM/13.30)

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilkent Otel'de "Uzlaştırma Ödül Töreni"ne katılacak.

2- TBMM'den

- MHP ve HEDEP'in Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

- Genel Kurulda, emeklilere 5 bin lira ödemeyi de içeren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda 12. Kalkınma Planı'nın görüşmeleri sürecek.

- Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

(TBMM/10.45/12.45/15.00/10.00/15.00)

1- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Konya/10.00/13.30/14.30/15.00)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sünebeli şantiyesinde il koordinasyon toplantısına ve Sünebeli Tüneli Işık Görme Töreni'ne katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne iştirak edecek, Belediyeye ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Erzincan/10.00-17.30)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1001,10 TL

Euro  :         1001,80 TL

Altın  :         1001,83 TL

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyarette bulunacak.

(Abu Dabi)

2- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire)

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Belgelerle Diyanet İşleri Başkanlığı Sergisi'nin açılışına katılacak.

2- Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2023 Arama-Kurtarma Davet Tatbikatı, 101 Evler bölgesinde gerçekleştirilecek kara safhası ile başlayacak.

(Girne)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin açılışına katılacak, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. haftasında Galatasaray'ın Bayern Münih ile yapacağı maçı izleyecek.

(İstanbul/16.00/19.45)

2- Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 4. haftasında Beşiktaş Emlakjet, Litvanya'nın Wolves takımına konuk olacak.

(Vilnius/19.00)

3- Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun ikinci haftasında Darüşşafaka Lassa, İspanya'nın Lenovo Tenerife takımını konuk edecek.

4- Vodafone Sultanlar Ligi'nin 2. haftasında ertelenen Galatasaray Daikin-Sarıyer Belediyespor müsabakası oynanacak.

–– Kültür ve Turizm Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Tarım ve Orman Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TEBLİĞLER

–– Hukuk Muhakemeleri Kanunu Gider Avansı Tarifesi