AYTO E-GÜNDEM 16.10.2023 16.10.2023

- Bugün saat 14.00’ te Odamız M. Rifat HİSACIKLIOĞLU Konferans Salonu’ nda Aydın Ticaret Odası Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi (Aydıntotam) Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir.

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nda İş Kazalarına Önleyici Yaklaşımlar Semineri"ne katılacak.

1- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Gıda Günü programına iştirak edecek.
2- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin konut satış istatistikleri ve tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ile ağustos ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıklayacak.
3- Hazine ve Maliye Bakanlığı, tahvil ihalesi gerçekleştirecek.
(Ankara)

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1002,40 TL

Euro  :         1005,30 TL

Altın  :         995,41 TL

1- Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" saldırısının ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırı ve bölgedeki gelişmeler izleniyor.
(Kudüs/Gazze)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcularla kahvaltıya ve ASKF tarafından düzenlenen yılın başarılı sporcuları ödül törenine katılacak, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını ziyaret edecek.
- Bakan Bak, Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi ve Hüyük Tarım Gençlik Kampı açılışları ile Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek, veledromda incelemelerde bulunacak.
(Konya/09.30-19.00)
2- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftası, Emlak Konut-Melikgazi Kayseri Basketbol maçıyla tamamlanacak.
3- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 7. haftasına İzmir Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor maçıyla devam edilecek.
(İzmir/20.00)
4- TFF 3. Lig'in 6. haftası, 4. Grup'taki Çatalcaspor-23 Elazığ FK maçıyla tamamlanacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

–– Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 153)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 7708)