AYTO E-GÜNDEM 06.10.2023 06.10.2023

- Bugün saat 13:30’da Odamız ve Ege İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu işbirliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İSGÜM' ün katılımıyla İş Yerlerinde Toza Maruziyetin Meslek Hastalığı Olarak Tanısı, İzlemi ve Yasal Yükümlülükleri Semineri gerçekleştirilecektir.

1-TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüşecek.

(Ankara/10.00/TBMM/14.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davasında aldıkları hapis cezaları Yargıtay 3. Ceza Dairesince onanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman'ı Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde ziyaret edecek.

(İstanbul/10.30/15.30)

1- AK Parti Genel Başkan yardımcıları Erkan Kandemir ve Hamza Dağ, Ankara Spor Salonu'nda, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Mamak Musiki Muallim Mektebi'nde "AK Parti 22 Yaşında Paneli"ne katılacak.

EKONOMİ

1 - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Büyütech" Türkiye'nin İlk Kamera Sistemleri Üretim Tesisi Açılış Töreni'ne katılacak.

(Kocaeli/11.00)

Euro  :  1005,00 TL

Altın  :  1015,00 TL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde cuma hutbesi verecek ve Kurşunlu Medresesi'nde TDV İslam Sanatları Sergisi'nin açılışına katılacak, "Hadislerle İslam" eserinin Boşnakça tanıtımı ile Mevlit Programı'na iştirak edecek.

(Saraybosna)

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Genel Kurulu'na katılacak.

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'ndaki beşinci maçında Finlandiya ile karşılaşacak.

(Tokyo/04.00)

3- Malezya'da süren 4. İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda Kadın Milli Takımı, final maçında ABD ile karşılaşacak.

(Kuala Lumpur/15.30)

4- Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Belçika'da kadınlar bireysel tasnif finalleriyle devam edilecek.

(Antwerp)

5- Trendyol Süper Lig'in 8. haftası başlayacak; Corendon Alanyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük ve Yukatel Adana Demirspor-Trabzonspor maçları yapılacak.

(Antalya/Adana/20.00)

6- Trendyol 1. Lig 8. hafta ilk maçında Kocaelispor, Erzurumspor FK'yi konuk edecek.

(Kocaeli/20.00)

7- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin ilk haftası 4 müsabakayla tamamlanacak. Fenerbahçe Beko, İtalya'nın EA7 Emporio Armani Milan takımını konuk edecek.

8- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftası, Reeder Samsunspor-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçıyla başlayacak.

(Samsun/19.00)

9- ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftası, Fenerbahçe Alagöz Holding-Hatay Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

10- Voleybol Erkekler Balkan Kupası organizasyonuna; MOK Spartak-Pigasos Polichnis Sports ve KV Peja-OK Univerzitet vo Tetovo maçlarıyla devam edilecek.

(Bursa/17.00/19.30)

11- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. yarışı Katar Grand Prix'sinin sıralama turları yapılacak.

(Lusail/20.00)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– 7452 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Kabul Edilmesine Dair Kanunun Ek 1 inci Maddesi Kapsamında Yapılacak Yeni Yapıların Bulunduğu Parsellerin Maliki Olan Gerçek veya Tüzel Kişilere Hibe ve Yapım Kredisi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7700)

–– Adilcevaz İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7701)