AYTO E-GÜNDEM 05.10.2023 05.10.2023

- Bugün saat 16.00’ da 9. Meslek Komitesi (İnşaat) toplantısı yapılacaktır.

1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen Çankırı Tanıtım Günlerine katılım sağlayacak.

1- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Grand Ankara Hotel'de Türk Dünyası Noterler Birliği Kurulması Hakkında Mutabakat Zaptı imza törenine katılacak.

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurasının Sonuç Bildirgesi"ni, İller Bankası Macunköy Sosyal Tesislerinde düzenleyeceği toplantıda kamuoyuyla paylaşacak.

3- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

4- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin başkanlığını ziyaret edecek, "Eskişehir Teşkilat Buluşması"na ve "Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak İlçe Başkanları İstişare Toplantısı"na katılacak.

(Eskişehir/13.20/14.30/16.00)

5- TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların uygun olanlarına ilişkin kanun teklifleri görüşülecek.

(TBMM/14.00)

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı Gelişim Projesi'ni inceleyecek ve basın açıklaması yapacak.

2- TÜİK, "Devlet Hesapları, 2022" haber bültenini yayımlayacak.

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1001,30 TL

Euro  :         1004,80 TL

Altın  :         1003,91 TL

1- Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre'nin Lugano takımını ağırlayacak.

2- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci hafta mücadelesinde Slovakya'nın Spartak Trnava takımına konuk olacak.

(Trnava/22.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2023-2024 sezonu 5 müsabakayla başlayacak.

- Anadolu Efes deplasmanda İspanya'nın Barcelona takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Barselona/21.30)

4- FIBA Erkekler Avrupa Kupası Elemeleri'nde Manisa Büyükşehir Belediyespor'un ev sahipliğindeki B Grubu maçları, Manisa Büyükşehir Belediyespor-Porto müsabakasıyla tamamlanacak.

(Manisa/19.00)

5- Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Belçika'da bireysel tasnif finalleriyle devam edilecek.

(Anvers)

6- Voleybol Erkekler Balkan Kupası kutlamalarına; Pigasos Polichnis Sports-OK Bosna Sarajevo ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-OK Univerzitet vo Tetovo maçlarıyla devam edilecek.

(Bursa/17.00/19.30)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Sınırlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7687)

–– Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın “Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Teknoloji Geliştirme Bölgesi” Olarak Tespit Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7688)