AYTO E-GÜNDEM 01.09.2023 01.09.2023

- Bugün saat 16.00’ da 15. Meslek Komitesi (Madencilik, Kimyasal, Metal Sanayi Makine) toplantısı yapılacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacak ve Etimesgut Havaalanı'nda TEKNOFEST etkinlik alanını ziyaret edecek.

(Ankara/14.30/16.30)

1- Yeni adli yıl başlıyor

- Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca başkanlığındaki heyet, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek. 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni Yargıtay'da yapılacak. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

(Ankara/10.00/14.30)

1- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kızıltepe Devlet Hastanesini, Valiliği, esnafı ziyaret edecek, Şehir Hastanesi inşaatında incelemede bulunacak, gençlerle ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarıyla bir araya gelecek.

(Mardin/10.00-19.00)

1- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkgözü Gümrük Kapısı'nın açılış programına katılacak.

(Ardahan/14.00)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli ve Milli Sürücüsüz İlk Metro Aracı'nın Teslim Töreni'ne iştirak edecek ve TEKNOFEST etkinlik alanına ziyarette bulunacak.

(Ankara/10.30/16.30)

3- Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Ankara Etimesgut Havaalanı'nda 3. gün etkinlikleriyle devam edecek.

4- Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına ilişkin yetişkin eğitimi araştırmasını açıklayacak.

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1000,00 TL

Euro  :          999,60 TL

Altın  :         1000,45 TL

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Üsküdar Belediyesince düzenlenen "Nevmekan Kuzguncuk Açılış Programı"na katılacak.

2- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu ile Birleşik Arap Emirlikleri Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü imza törenine iştirak edecek, TEKNOFEST alanına ziyarette bulunacak.

(Ankara/10.30/16.00)

1- CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı final maçları Belçika'da yapılacak. Türkiye, yarı finalde İtalya ile karşı karşıya gelecek.

(Brüksel/18.00)

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Şampiyonası’nın İsrail'deki D Grubu mücadelesinde ikinci maçında Romanya ile karşılaşacak.

(Tel Aviv/16.00)

3- Trendyol Süper Lig'in 4. haftası Kasımpaşa-Trabzonspor ve Çaykur Rizespor-VavaCars Fatih Karagümrük maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Rize/21.00)

4- Trendyol 1. Lig'in 4. hafta açılış maçında Adanaspor ile Kocaelispor karşı karşıya gelecek.

(Adana/21.00)

5- UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup kuraları Grimaldi Forum'da çekilecek.

(Monaco/14.00/15.30)

–– Tarımsal Üretim Sözleşmesinden Doğan Hukuk Uyuşmazlıklarına İlişkin Arabuluculuk Yönetmeliği

–– Gençlik ve Spor Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği

–– Serbest Bölgeler Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik