AYTO E-GÜNDEM 31.08.2023 31.08.2023

- Bugün TOBB Birlik Merkezi’ nde düzenlenecek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısına TOBB Yönetim Kurlu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN katılım sağlayacaktır.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığının diploma ve sancak devir teslim törenlerine katılacak, 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/15.30/18.00/21.00)

1- Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Ankara Etimesgut Havalimanı'nda 2. gün etkinlikleriyle devam edecek.

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı programına katılacak.

3- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek ve ekonomi STK'lerinin temsilcileriyle buluşacak.

(Kars/14.00/15.00/16.00)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, yılın ikinci çeyreğine ilişkin dönemsel ve 2022 yılına ilişkin yıllık gayri safi yurt içi hasıla verileri ile temmuz ayına ilişkin hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :         1000,00 TL

Dolar :         1000,90 TL

Euro  :         1002,20 TL

Altın  :         999,50 TL

1- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'ya düzenleyeceği çalışma ziyareti kapsamında mevkidaşı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Moskova)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gülen Yüzler Kafe'yi ziyaret edecek, İtfaiye AFAD Kriz Merkezi'ndeki Malatya Koordinasyon Toplantısı'na ve Arslantepe Höyüğü Karşılama Alanı Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(Malatya/15.30/16.00/17.30)

1- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu mücadelesi rövanş maçlarıyla tamamlanacak. Fenerbahçe, deplasmanda Hollanda'nın Twente ekibiyle karşı karşıya gelecek; Beşiktaş, Ukrayna'nın Dinamo Kiev, Adana Demirspor ise Belçika'nın Genk takımını konuk edecek.

(Enschede/20.00/İstanbul/Adana/21.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları Grimaldi Forum'da çekilecek.

(Monaco/19.00)

3- Teniste sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta ana tablo mücadelesi sürüyor.

(New York)

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 7543)

–– İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 7544)