AYTO E-GÜNDEM 10.08.2023 10.08.2023

- Bugün saat 11.00’ de Aydın Valiliği Toplantı Salonu’ nda düzenlenecek olan Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 11.00’ de Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’ nda yapılacak olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih ERKUL katılım sağlayacaktır.

- Bugün saat 15.00’ te 15. Meslek Komitesi (Madencilik, Kimyasal, Metal Sanayi Makine) toplantısı yapılacaktır.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne katılacak, parti genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/15.00)

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelecek, Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı toplantılara katılacak.
(Kahramanmaraş/11.00/16.00)

1- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Valiliği, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş insanları ile görüşecek.
(Adıyaman/09.30-14.30)
2- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mersin AK Parti İl Başkanlığını, Valiliği ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile "Şehir Buluşmaları" etkinliğinde bir araya gelecek.
(Mersin/11.00-14.15)
3- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya'da Gökyüzü Gözlem Etkinliği Açılış Töreni'ne katılacak.
(Antalya/18.00)
4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.
5- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin inşaat maliyet ve sanayi üretim endeksleri ile işgücü istatistiklerini açıklayacak.

1000 TL NE OLDU?

Borsa :        1000,00 TL

Dolar :        1001,90 TL

Euro  :        1003,70 TL

Altın  :        1002,21 TL

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023 Antalya Saklıkent Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin açılışına katılacak.
(Antalya/18.00)
2- UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçları tamamlanacak. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile deplasmanda karşılaşacak; Yukatel Adana Demirspor, Hırvatistan'ın Osijek ekibini, Fenerbahçe ise Slovenya'nın Maribor takımını konuk edecek.
(Bakü/20.00/Adana/İstanbul/21.00)

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

–– Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesi ile Bazı Kadroların İptal Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 151)

CUMHURBAŞKANI KARARI